Ο Άνθιμος επιστρέφει: “Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις… Κύριε Ελέησον”

13/12/2015
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά τον Αμβρόσιο, σειρά παίρνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος για μια ακόμη φορά τα βάζει με την gay κοινότητα και το σύμφωνο συμβίωσης.

Σύμφωνα με το romfea.gr, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς, δήλωσε:

“Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις… Κύριε Ελέησον.”

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει πολιτικά το θέμα, διότι η εκκλησία είναι πάνω από κόμματα και ευλογεί μόνο τον χριστιανικό γάμο.

Επίσης αναφέρθηκε και στην επίθεση που εξαπέλυσαν προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τις δηλώσεις που έκανα σχετικά με το θέμα, τις οποίες και ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε “σκληρές”, παρόλα αυτά όμως αναρωτήθηκε και ο ίδιος: “Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό;”

“Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος.”

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!