Το διάσημο trans μοντέλο και πρώην διαγωνιζόμενη στο RuPaul’s Drag Race, Carmen Carrera κέρδισε διεθνή φήμη με το coming out της ως trans και την δημόσια και ειλικρινή της κάλυψη της πορείας μετάβασης της. Τώρα έρχεται να μας δώσει με ανάλαφρο τρόπο μια «βασική» λίστα με τα 6 πράγματα που “οι trans γυναίκες θέλουν να ξέρει ο κόσμος” (πάντα κατά την άποψη της).

  1. Χρησιμοποιείτε τις σωστές, θηλυκές αντωνυμίες.
  2. Δεν βγαίνει με gay άντρες – αφού τους αρέσουν οι άντρες (και η ίδια θεωρεί τον εαυτό της ετεροφυλόφιλη)
  3. Δεν χρειάζεται να έχεις μήτρα και περίοδο για να είσαι γυναίκα
  4. Οι trans γυναίκες δεν έχουν πάντα την απαραίτητη προετοιμασία για να λειτουργήσουν αμέσως και εύκολα σαν γυναίκες στην κοινωνία – βοηθήστε τις, μην τις κατακρίνετε
  5. Κάποιοι άντρες σοκάρονται όταν μαθαίνουν ότι η κοπέλα που γνωρίζουν είναι trans – κακώς, ίσως ξέρουν κάποια πράγματα να τους μάθουν! 🙂
  6. Σεβαστείτε πάντα το δικαίωμα των trans γυναικών στην ιδιωτική ζωή, ειδικά αν δεν έχουν αλλάξει ακόμα νομικά το φύλο τους – μπορεί να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.