Το υπουργείο Παιδείας έγινε το πρώτο κυβερνητικό κτίριο στη Μ. Βρετανία που “ύψωσε” τη σημαία της τρανς κοινότητας, με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα τρανς μνήμης.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή η υφυπουργός παιδείας, Nicky Morgan, δήλωσε:

“Είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά ένα κυβερνητικό κτίριο ανεμίζει τη σημαία αυτή…”

“Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο σχετικά με την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της υποστήριξης των τρανς ατόμων. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε για να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο και να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας θα μπορούν να ζήσουν τις ζωές τους χωρίς φόβο και θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους…”

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!