Tom Bosworth: Το 1ο “coming out” του βρετανικού στίβου

13/10/2015

Το πρώτο coming out του βρετανικού στίβου έρχεται από το άθλημα του βάδην και συγκεκριμένα από τον Tom Bosworth.

“Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για πρώτη φορά δημόσια για τη σεξουαλικότητα μου”, δήλωσε ο Bosworth σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΒΒC. “Ήρθε ο καιρός να μιλήσω για αυτό!”

“Εύχομαι σε λίγα χρονια το coming out ενός γνωστού αθλητή να μην αποτελεί είδηση!”

Tom1

“Είμαι πολύ τυχερός. Έχω μια αξιαγάπητη οικογένεια αλλά και άλλη μία πίσω από εμένα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό δεν συμβαίνει στον καθένα δυστυχώς – ακόμα και το 2015. Στον αθλητισμό, δεν πιστεύω ότι το να είσαι gay, θεωρείται κάτι φυσιολογικό. Δεν μπορώ να σου πω γιατί… Δεν έχω την απάντηση. Στα περισσότερα πράγματα είναι πολύ συνηθισμένο να έχεις έναν gay συνάδερφο, αλλά στον αθλητισμό όχι!”

Αν και, όπως υποστηρίξε ο ίδιος, το 99% από τους συναθλητές του ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, υπήρχαν και κάποιοι όχι τόσο καλές αντιδράσεις.

“Με έχουν αποκαλέσει διάφορα άσχημα πράγματα. Κάποιοι δεν αναφέρονταν σε εμένα με το όνομα μου, αλλά με φώναζαν αδερφή, όταν ήθελαν να μου μιλήσουν. Θεωρούσαν ότι είναι αστείο! Δεν υπάρχουν πια στη ζωή μου. Οι περισσότεροι δεν αγωνίζονται καν…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!