Έρευνα διεξήγαγε το παρατηρητήριο κοινονικοπολιτικών αλλαγών QED, σχετικά με την κοινωνικοπολιτική ανάλυση των Ελλήνων που δηλώνουν πως ανήκουν ιδεολογικά στον χώρο της αριστεράς-κεντροαριστεράς.

Η έρευνα βασίζεται σε ένα δείγμα 500 πολιτών ηλικίας 18-65 ετών.

Αυτό που δείχνουν οι συνεντεύξεις είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αν και δηλώνει πως ιδεολογικά ανήκει στον προοδευτικό χώρο, ωστόσο εμφανίζεται να έχει εξαιρετικά συντηρητικές απόψεις. Ενδεικτικό είναι ότι 7 στους 10 κεντροαριστερούς δηλώνουν πως είναι κατά των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ενώ προκαλεί έκπληξη πως 40 χρόνια μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής, το 50% των κεντροαριστερών είναι υπέρ της επαναφοράς της.

109533-243904

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!