Έρχεται το Outview Film Festival 2015

30/04/2015

time line outview 2015 sponsorΑπό τις 7 έως τις 15 Μαΐου το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ταινίες και αφιερώματα με πρωτοποριακό αέρα στο Outview Festival στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Φέτος το πνεύμα του φεστιβάλ αντικατοπτρίζεται στην αφίσα που φιλοτέχνησε η ομάδα Cabine, γνωστή από την αφίσα που έκανε για τα Teddy Awards 2012.

Ως Ταινία Έναρξης του φεστιβάλ, θα προβληθεί πολυβραβευμένη ταινία παγκοσμίως που αντιπροσωπεύει το πνεύμα του φετινού φεστιβάλ . Η ταινία θα ανακοινωθεί επίσημα στις 20 Απριλίου. Και η πλέον κλασική ταινία “ZENNE Dancer” θα κλείσει το Outview Film Festival. Η ταινία έχει εμπνευστεί από την πραγματική ιστορία του ακτιβιστή Αχμέτ Γιλντίζ που δολοφονήθηκε στα 26 του από τον ίδιο του τον πατέρα το 2008 επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Αφιέρωμα στο Γαλλικό Gay Porn Σινεμά του ‘70 υπόσχεται το Outview Film Festival 2015, και βουτά στην gay γαλλική πορνογραφική κουλτούρα των ‘70s. Με την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου, εξετάζεται ξανά αυτό το τρομερά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό κινηματογραφικό είδος -με την παρουσία του Philippe Vallois, ενός από τους πρωτοπόρους του.

Ακολουθούν ο Φάκελος Gender με πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες από τις Η.Π.Α., Σουηδία, Ελλάδα. Επίσης, μετά από την τεράστια απήχηση που είχε η προβολή Valentine Road στο Outview Festival 2014 επαναλαμβάνονται και αυξάνονται οι ελεύθερες στο κοινό προβολές.

Οι ελληνικές συμμετοχές χρόνο με το χρόνο αυξάνονται. Φέτος θα παρουσιαστούν 14 ελληνικές παραγωγές και 2 παραγωγές εξωτερικού με γυρίσματα στην Ελλάδα.

Κι από την Ελλάδα το φεστιβάλ ταξιδεύει στη μακρινή Βραζιλία με το αφιέρωμα Μία Γεύση από Βραζιλία.

‘Ενα άλλο μοναδικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ είναι το Γνωρίστε το Τελ Αβίβ, στο οποίο παρουσιάζονται ταινίες από την πόλη του Ισραήλ η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην ομοφοβία.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ: www.outview.gr και στο Antivirus 61 (σελ 38-39)

OUTVIEW FILM FESTIVAL, 7-15 MAIOY 2015

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός)

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!