Σλοβενία: Πράσινο φως σε gay γάμους και τεκνοθεσία

20/04/2015

173623-screen_shot_2015-04-19_at_3.46.32_m.m.Μια ιστορική απόφαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σλοβενία πήρε το κοινοβούλιο της χώρας, που αποφάσισε την αναγνώριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αλλά και το δικαίωμα υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια.

Με 51 ψήφους υπέρ, 28 κατά και 5 αποχές, το Κοινοβούλιο της χώρας έδωσε το «πράσινο φως» για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των γκέι ζευγαριών, παρά τις αντιδράσεις που το νομοσχέδιο είχε ξεσηκώσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της διαδικασίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκε διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 πολίτες, που αντιτίθενται στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και ιδιαίτερα στην υιοθεσία παιδιών.

Ήδη ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν καμπάνια συλλογής υπογραφών, με στόχο να συγκεντρώσουν 40.000 για να διενεργηθεί δημοψήφισμα, όπως ορίζει ο νόμος.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!