Επώνυμοι που έκαναν coming out και έγιναν εξώφυλλο

19/04/2015

Μια απλή καθημερινή ημέρα κάποιοι επώνυμοι αποφάσισαν να μην κρύβονται πια πίσω από το δάχτυλό τους και να νιώσουν ελεύθεροι. Και για αυτό έγιναν εξώφυλλο!

Leonard Matlovich

Ο λοχίας Leonard Matlovich, ένας βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Time το 1975. Η διάσημη του δήλωση ήταν:

«όταν ήμουν στο στρατό μου έδωσαν μετάλλιο επειδή σκότωσα δύο άντρες και με έδιωξαν επειδή αγάπησα έναν»

Συνέχισε κάνοντας επίθεση στην πολιτική του στρατού των ΗΠΑ “don’t ask, don’t tell”.

Elton John

O Sir Elton John αποκαλύφθηκε μέσα από τις σελίδες του Rolling Stone τον Φεβρουάριο του 1976 Στη συνέντευξη εξήγησε:

«Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να πηγαίνεις στο κρεβάτι με κάποιον του ίδιου φύλου. Πιστεύω ότι όλοι είναι bisexual μέχρι ενός σημείου. Δε νομίζω ότι είμαι μόνο εγώ. Δεν είναι κάτι κακό. Νομίζω κι εσύ είσαι bisexual. Νομίζω ότι όλοι είναι.» …«κανείς δεν είχε τολμήσει να με ρωτήσει για το θέμα ως τώρα».

K.D.Lang

H τραγουδίστρια K.D.Lang σε μια συνέντευξη με το The Advocate το 1992. Στη συνέντευξη είπε:

«Λοιπόν, όταν με ρωτάνε η απάντηση είναι ναι. Αλλά δεν θέλω να κάθομαι εδώ και να το συζητάω, αν και αυτό κάνουμε τώρα. Είναι η φύση. Γιατί είναι σα να ξοδεύω όλη τη συζήτηση με σένα μιλώντας για χορτοφαγία».

Συνέχισε με ένα εξώφυλλο στο Vanity Fair

Ellen Degeneres

H κωμικός Ellen Degeneres στο σόου της Όπρα το 1997 και εξώφυλλο στο Time. Στη σχετική συνέντευξη είπε:

«Σιχαίνομαι τον όρο «στη ντουλάπα». Μέχρι πρόσφατα μισούσα τη λέξη λεσβία επίσης. Τώρα το έχω πει αρκετά ώστε να μην με ενοχλεί. Αλλά η λεσβία ακουγόταν σαν κάποιον με κάποιου είδους αρρώστια.»

Στη συνέντευξή της με την Όπρα συζήτησε την αποκάλυψη που πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Billy Bean

Ο παίκτης του μπέιζμπολ Billy Bean το 1999, τέσσερα χρόνια μετά την απόσυρση του από το σπορ. Στο Advocate μίλησε για τη ντροπή που ένιωθε για πολλά χρόνια :

«Τώρα ξέρω τι σημαίνει να δίνεις σε κάποιον αίσθηση της προσωπικής αξίας. Ξέρω για τη ντροπή και για το μίσος που στρέφεται προς τον ίδιο τον εαυτό και πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις σε ένα σημείο να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.»

Portia De Rossi

Η ηθοποιός Portia De Rossi το 2005 σε συνέντευξη με το The Advocate. Στη συνέντευξη μίλησε για την πρώτη φορά που ένιωσε έλξη για μια άλλη γυναίκα:

«Όταν ήμουν περίπου 16 χρονών, ήμουν παλαβή για ένα κορίτσι. Είχα κάποια χρήματα στην τράπεζα (από τη δουλειά της ως μοντέλο) και μπορούσα να δώσω προκαταβολή για να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και πήγα σ’ αυτή με λουλούδια, θυμάμαι να κρατάω τα λουλούδια και να λέω «θέλω να ζήσουμε μαζί», και αυτή με κοίταξε και είπε, «απλώς δεν καταλαβαίνεις πώς είναι να είσαι ερωτευμένη με έναν άντρα. Αυτό είναι απλώς πολύ παιδικό και πολύ ασήμαντο σε σχέση με το να αγαπάς έναν άντρα».

Lance Bass

Ο Lance Bass των NSYNC έκανε δημόσια δήλωση στο εξώφυλλο του περιοδικού People το 2006 Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να μιλήσει, ο Bass είπε:

«Ο κύριος λόγος που θέλησα να μιλήσω είναι ότι οι φήμες πραγματικά είχαν αρχίσει να επηρεάζουν την καθημερινότητα μου. Τώρα τα πράγματα είναι υπό τους δικούς μου όρους. Βρίσκομαι σε αρμονία με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου, με τον εαυτό μου και με το Θεό και πραγματικά δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να ανησυχώ».

Clay Aiken

Το 2008 ο τραγουδιστής Clay Aiken φωτογραφήθηκε στο περιοδικό People κρατώντας το γιο του Parker Aiken O πρώην διαγωνιζόμενος του American Idol είπε στο περιοδικό:

«Ήταν η πρώτη απόφαση που πήρα ως πατέρας. Δεν μπορώ να μεγαλώσω ένα παιδί λέγοντας ψέματα ή κρύβοντας πράγματα. Εγώ δε μεγάλωσα έτσι, και δεν θα μεγαλώσω ένα παιδί έτσι».

Adam Lambert

Ένας άλλος διαγωνιζόμενος του American Idol, ο Adam Lambert, στο εξώφυλλο του Rolling Stone το 2009.

Ricky Martin

O Ricky Martin το 2010, στο εξώφυλλο του People, μαζί με τα δίδυμα παιδιά του. Στην Όπρα είπε γιατί ήταν σιωπηλός για το θέμα για τόσα χρόνια.

Lady Sovereign

Η Βρετανίδα ποπ τραγουδίστρια Lady Sovereign έδωσε σχετική συνέντευξη στο περιοδικό Diva τον Μάιο του 2010.

Chely Wright

Επίσης τον Μάιο του 2010, η τραγουδίστρια της κάντρι Chely Wright δήλωσε μέσω ενός άλμπουμ και ενός ντοκιμαντέρ ότι είναι γκέι. Η ιστορία της δεν έφτασε στο εξώφυλλο του People, αλλά βρέθηκε στο εσωτερικό του.

Brittney Griner

Η μπασκετμπολίστρια Brittney Griner στο ESPN του Απριλίου.

Jason Collins

Ο αθλητής Jason Collins σόκαρε ως ο πρώτος παίκτης του NBA που έκανε coming out .

«Είμαι ένας 34χρονος παίκτης του ΝΒΑ. Είμαι μαύρος. Και είμαι γκέι.»

 πηγή: vidcase.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!