Αίγυπτος: Δικαστική απόφαση επιτρέπει την απέλαση ή την απαγόρευση εισόδου σε gay επισκέπτες

16/04/2015

image1410538305-26583-PlaceID-0_s660x390Στην απόφαση αυτή κατέληξε προχθές ένα δικαστήριο της Αιγύπτου με αφορμή την υπόθεση ενός gay άνδρα από τη Λιβύη, του οποίου του έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

Ο άτυχος άνδρας που βρισκόταν στην Αίγυπτο για σπουδές, είχε κριθεί ένοχος για ομοφυλοφιλία από ένα τοπικό δικαστήριο (2008). Του επιβλήθηκε μάλιστα η ποινή απέλασης από τη χώρα. Ο ίδιος όμως, άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή με στόχο να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Η υπόθεση του εκδικάστηκε την περασμένη Τρίτη με το δικαστήριο να επιβεβαιώνει την προηγούμενη απόφαση.

Σύμφωνα με τις ακτιβιστικές οργανώσεις, το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις με την πρόφαση της προστασίας των κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών της χώρας!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!