Indiana: Κλείνει το μάτι στους ομοφοβικούς επιχειρηματίες

01/04/2015

Religious ObjectionsΤον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες πολιτείες των Η.Π.Α προσαρμόζουν τη νομοθεσία τους υπέρ των LGBT δικαιωμάτων. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και αυτές που αντιτίθενται σε όλο αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης και ισονομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολιτεία της Indiana, η οποία πρόσφατα υιοθέτησε έναν νόμο που επιτρέπει την άρνηση παροχής υπηρεσίας σε gay άτομα, εφόσον το επιτάσσουν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του εκάστοτε επιχειρηματία.

Ο νόμος που φέρει την ονομασία Religious Freedom Restoration Act (Νόμος για την Αποκατάστασης της Θρησκευτικής Ελευθερίας) προστατεύει κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης ή υπάλληλο, ο οποίος θα αρνηθεί την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ή ακόμα και την πρόσληψη σε gay άτομα ή μέλη μειονοτήτων με πρόσχημα τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Η εν λόγω νομοθεσία που προτάθηκε προς ψήφιση από τον κυβερνήτη της πολιτείας Mike Pence, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και ακτιβιστικού κόσμου σχολίασαν αρνητικά την εξέλιξη αυτή, κάνοντας λόγο για αναχρονιστικές πρακτικές.

Ανάμεσα σε αυτόυς και ο πρόεδρος της Apple Tim Cook, o οποίος δήλωσε στην Washington Post έξω φρενών για τις εξελίξεις στην Indiana και όπου αλλού είναι σε ισχύ παρόμοιοι νόμοι, αποκάλώντας τον συγκεκριμένο νόμο “επικίνδυνο”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!