Οι coming out ιστορίες του 2014 που αξίζει να θυμόμαστε

28/12/2014

Λίγες μέρες πριν το φινάλε αυτού του χρόνου και εμείς θυμόμαστε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που αντίκρυσαν τα φώτα της δημοσιότητας και μίλησαν ανοιχτά για αυτά που νιώθουν.

VICKY BEECHING – “Ο θεός με αγαπάει έτσι όπως είμαι”

Η τραγουδίστρια Vicky Beeching μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα της τον περασμένο Αύγουστο, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

“Χρειάστηκε όλο το θάρρος που είχα…”

 GIL  STEINLAUF – O συντηρητικός ραβίνος 

Με επιστολή που έστειλε στους υποστηρικτές του στις Η.Π.Α, ο ίδιος υποστήριξε: “Με πολύ πόνο και δάκρυα, μαζί με την αγαπημένη μου γυναίκα, έφτασα στο σημείο να καταλάβω ότι πρέπει να ακολουθήσω το δικό μου μονοπάτι με μεγαλύτερη δύναμη, με μεγαλύτερη γαλήνη στην καρδιά, με τη μεγαλύτερη επούλωση και πληρότητα, τώρα που κατάλαβα ότι είμαι ένας gay άνδρας.”

EMILY BROTHERS – Υποφήφια βουλευτής (εργατικού κόμματος)

Σε μια σπάνια αποκάλυψη η Βρετανίδα υποψήφια βουλευτής Emily Brothers, αποκαλύπτει ότι είναι τρανς.

ROB KARNEY  – Ο 2ος πιο δυνατός άνδρας του κόσμου

Το ότι είναι gay αποκάλυψε ο 2ος νικητής του διαγωνισμού που αναδεικνύει τον δυνατότερο άνδρα του κόσμου, λαμβάνοντας θερμή υποστήριξη από τους θαυμαστές του.

MARK MCADAM – “Λατρεύω το ποδόσφαιρο όπως ο κάθε straight άνδρας”

Ο γνωστός ανταποκριτής του Sky Sports έκανε το δικό του coming out, λέγοντας ότι πάλευε με τη σεξουαλικότητα του για χρόνια. Υποστήριξε επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές δεν μιλούν εξ αιτίας του φόβου.

DEBBIE HARRY – “Ας πούμε ότι οι γυναίκες είναι πιο αισθησιακές”

Η τραγουδίστρια των Blondie, Debbie Harry, αποκάλυψε ότι είναι bisexual. Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε σε γνωστή εφημερίδα, δήλωσε: “Δεν ξέρω αν έχω κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις. Απλά ένα κάλο άτομο που έχει αίσθηση του χιούμορ και του αρέσει να κάνει σεξ. Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς;”

KELLIE MALONEY

Η Kellie Maloney, πρώην αστέρας του μποξ και μάνατζερ του Lennox Lewis, μίλησε στην Sunday Mirror αποκαλύπτοντας ότι “πάντα είχε γυναικείο μυαλό, αλλά φοβόταν να το εκφράσει από το φόβο της για το πως θα αντιδράσει ο κόσμος”.

MAURICIO RUIZ –  Ο πρώτος open στρατιώτης της Χιλής

Με στόχο την καταπολέμηση των ομοφοβικών διακρίσεων ο ναυτικός Mauricio αποκάλυψε τη σεξουαλικότητα του και έγινε ο πρώτος open gay άνδρας που υπηρετεί στον στρατό της Χιλής.

EDGARS RINKEVICS- Ο υπερήφανος υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας

Μέσα από το Twitter ο υπουργός έστειλε το μήνυμα του: “Είμαι περήφανος που είμαι gay”.

IAN THORPE – Άργησε αλλά τελικά το έκανε

Άλλο ένα αστέρι του αθλητισμού αποφάσισε να κάνει το δικό του come out. Ο λόγος για τον Αυστραλό αθλητή της κολύμβησης και -πέντε φορές- χρυσό ολυμπιονίκη, Ian Thorpe. O Thorpe εδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε τις φήμες για τη σεξουαλικότητα του, χωρίς ποτέ να παραδεχτεί τις προτιμήσεις του. Ώσπου τελικά το αποφάσισε.

CHARLIE KING –  Κούκλος και Gay

Σε κατάθλιψη ο γυναικείος πληθυσμός της Μ. Βρετανίας, όταν ο Charlie αποκάλυψε ότι είναι gay.

ΜΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ 2013

Η Patricia Yurena Rodríguez ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με τη σύντροφο της Vanesa Klein, κι όλος ο κόσμος έμαθε για τον έρωτα της.

MICHAEL SAM

Ιστορία έγραψε ο ΝFL παίχτης Michael Sam τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Άνοιξε το δρόμο για πολλούς αθλητές αργότερα.

TIM COOK: “Είμαι περήφανος που είμαι gay”

Για το σεξουαλικό του προσανατολισμό μίλησε για πρώτη φορά ο CEO της Apple, Tim Cook. Συγκεκριμένα σε επιστολή που έστειλε στο Businessweek, ο επικεφαλής της Apple δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος, και θεωρώ ότι το ότι είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!