H Conchita τραγουδάει στον ΓΓ του ΟΗΕ για την ομοφοβία

PHOTO: REUTERS.COM
PHOTO: REUTERS.COM
PHOTO: REUTERS.COM

ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ – Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon χρησιμοποίησε τα λόγια της Conchita Wurst που είχε χρησιμοποιήσει μετά τη νίκη της στο διαγωνισμό της Eurovision 2014, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη, λέγοντας “είμαστε ασταμάτητοι”. Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΟΗΕ εξήρε τον αγώνα της Conchita για την ανεκτικότητα και την καταπολέμηση της ομοφοβίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ban Ki-Moon, δήλωσε πως η τραγουδίστρια μετέτρεψε το event σε “μια εκπαιδευτική στιγμή για ανθρώπινα δικαιώματα […] μόλις έμαθα ότι κέρισε τη Eurovision, αμέσως κατάλαβα πως ήταν μια παγκόσμια σταρ”.

Με ένα μπλε φόρεμα και μαύρες γόβες, η Conchita καταχειροκροτήθηκε όταν δήλωσε: “Ονειρεύομαι ένα μέλλον, όπου δεν θα χρειάζεται να μιλάμε για σεξουαλικό προσανατολισμό, χρώμα δέρματος, θρησκευτικές πεποιθήσεις […] με ανησυχεί που πολλές χώρες εφαρμόζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αποκλειστικά σε “συγκεκριμένους” ανθρώπους” ενώ όλοι αξίζουμε σεβασμό. Πρέπει να σέβονται εμάς πρώτα για να χα΄ριουν σεβασμού γενικότερα”.

Κι ένα αστείο της βραδιάς: ο Ban Ki-Moon εκεί που ευχαρίστησε το Πρόεδρο της Αυστρίας Heinz Ficher ανέφερε τη χώρα ως Αυστραλία και όχι ως Αυστρία. Στην προσπάθειά του να ανασκευάσει δήλωσε χαριτολογώντας: “Σωστά, στην Αυστρία δεν έχι καγκουρό! […] ελπίζω να με καταλαβαίνετε, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν”.

Δείτε όλη την εκδήλωση παρακάτω

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!