Ομπάμα: “O gay γάμος είναι συνταγματικό δικαίωμα”

22/10/2014

120509064852-obama-hrc-speech-oct-2011-gi-story-topΗ γνώμη του προέδρου των Η.Π.Α απέναντι στο gay γάμο φαίνεται πως εξελίσσεται συνεχώς. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την υπόλοιπη χώρα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο New Yorker, ο Ομπάπα υποστήριξε ότι το Σύνταγμα απαιτεί από όλες τις πολιτείες να αναγνωρίσουν την ισότητα στο γάμο.

“Σε τελική ανάλυση θεωρώ ότι η αρχή προστασίας της ισότητας εγγυάται το γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Αλλά, όπως θα γνωρίζετε, τα δικαστήρια είχαν παντα στρατηγική σημασία…”

Μέχρι τον Μαίο του 2012 ο Μπάρακ Ομπάπα ήταν αντίθετος στο θέμα της ισότητας του γάμου, αλλά από τότε που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε τη συνταγματική ορθότητα του, η στάση του προέδρου άλλαξε εντελώς.

Μέχρι στιγμής 32 πολιτείες δίνουν στα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα του γάμου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!