Καθολική Εκκλησία: Πιθανή η αποδοχή των gay;

15/10/2014

ImageHandler.ashx-3Την ανάγκη για αλλαγή στη στάση της απέναντι στους ομοφυλόφιλους φαίνεται να αντιλαμβάνεται η Καθολική Εκκλησία. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η πρόσφατη Ιερά Σύνοδος στο Βατικανό με θέμα την οικογένεια και τις αξίες της.

Στα πλαίσια της Συνόδου, μια ομάδα Καρδιναλίων κατέθεσε ένα κείμενο με το οποίο ζητά από την Καθολική Εκκλησία να δεχθεί στους κόλπους της “όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης, χωρίς να καταπατήσει το δόγμα της”.

Οι Καρδινάλιοι μάλιστα θεωρούν πως η Καθολική Εκκλησία μπορεί να δεχθεί στους κόλπους της τους γάμους ομοφυλοφίλων. Στο κείμενό τους υπογραμμίζουν πως «ο γάμος δεν θα είναι ίδιος μεταξύ αυτών ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αλλά πρέπει να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

“Οι ομοφυλόφιλοι έχουν χαρίσματα και αξίες να προσφέρουν στην χριστιανική κοινότητα. Είμαστε εμείς έτοιμοι να δεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους εξασφαλίζοντας τους έναν αδελφικό χώρο στις κοινωνίες μας; Συχνά επιθυμούν να συναντηθούν με μια εκκλησία που θα τους προσφέρει ένα φιλόξενο σπίτι. Είναι οι κοινωνίες μας ικανές να το κάνουν αυτό αποδεχόμενες και αποτιμώντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τον καθολικό δόγμα για την οικογένεια και το γάμο; “

Ο γραμματέας της ειδικής Συνόδου των 191 επισκόπων, καρδιναλίων και ανώτερων κληρικών, που διεξάγεται από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου Μπρούνο Φόρτε, τάχθηκε υπέρ της νομικής αναγνώρισης των σχέσεων ζευγαριών προσώπων του ιδίου φύλου, αλλά υπό τον όρο ότι θα διαχωρίζονται σαφώς από τους ετεροφυλοφιλικούς γάμους.

“Η Εκκλησία είναι εναντίον της χρήσης της ίδιας ορολογίας» όσον αφορά τις ενώσεις των ομοφυλόφιλων και των ετεροφυλόφιλων, ανέφερε ο Μονσινιόρος Μπρούνο Φόρτε αλλά πρόσθεσε:

“Μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι τα ανθρώπινα όντα τα οποία συμμετέχουν σε διάφορες εμπειρίες και σχέσεις έχουν δικαιώματα, τα οποία πρέπει να προστατεύονται”.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!