11111405444224Την επανεξέταση της ομοφοβικής εκπομπής του Βερύκιου από το ΕΣΡ ζήτησε μέσω του δικηγόρου του ο Αύγουστος Κορτώ. Πρόκειται για την εκπομπή κατά την οποία ο Δήμος Βερύκιος χρησιμοποίησε τελείως απρόκλητα χυδαίους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς για τον Αύγουστο Κορτώ. Όπως καταγγέλθηκε, παρότι ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν εξέδωσε ποτέ εξήγηση ή δημόσια απολογία για το περιστατικό, καλύπτοντας πλήρως τον Δήμο Βερύκιο, το ΕΣΡ κράτησε από μετριοπαθή έως απαράδεκτη στάση στο περιστατικό: επέβαλε εξαιρετικά χαμηλή ποινή και συμπεριέλαβε σημαντικά εσφαλμένες διατυπώσεις στο κείμενο της απόφασης.

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος που υπέβαλε το αίτημα αναφέρει: “Το χαμηλό πρόστιμο οφείλεται στο ότι το ΕΣΡ δεν εφάρμοσε την διάταξη για τον ομοφοβικό λόγο που περιέχει ο Κώδικας Δεοντολογίας που η ίδια η ανεξάρτητη αρχή έχει συντάξει και εγκρίθηκε με το άρθρο 4 του π.δ.77/2003. Ενώ στην εισήγηση της Ειδικής Επιστήμονος του ΕΣΡ αναφέρεται η συγκεκριμένη διάταξη, κατά την οποία δεν επιτρέπεται σε ενημερωτικές εκπομπές η παρουσίαση προσώπων με τρόπο που ενθαρρύνει τον εξευτελισμό τους λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού, το θέμα αυτό δεν απασχόλησε καθόλου το Ε.Σ.Ρ. και δεν υπάρχει καθόλου μέσα στην απόφασή του. Τώρα δίνουμε στο Ε.Σ.Ρ. μια ευκαιρία να επανεξετάσει το θέμα, πριν προβούμε και σε νομικές ενέργειες για την λογοδοσία της ίδιας της ανεξάρτητης αρχής”.

Ζητάμε να τροποποιηθεί η απόφαση, να απαλειφθεί η ομοφοβική αναφορά σε “σεξουαλικές ιδιαιτερότητες” του συγγραφέα, να διορθωθεί πρώτ’ απ’ όλα το όνομά του στην απόφαση και να εφαρμοστεί σωστά η νομοθεσία, χωρίς προκαταλήψεις και αστερίσκους”, δήλωσε ο δικηγόρος του συγγραφέα Χρήστος Γραμματίδης.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!