Μαρόκο: Ελεύθερος ο Βρετανός που φυλακίστηκε επειδή έκανε σεξ με άλλον άνδρα

08/10/2014

Ray_Cole_0_1Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Βρετανός άνδρας που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο Μαρόκο, με την κατηγορία της “ομοφυλοφιλίας”.

Ο 70χρονος Ray Cole που οδηγήθηκε στη φυλακή, όταν η αστυνομία ανακάλυψε φωτογραφίες στο κινητό του που απεικόνιζαν τον ίδιο να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν άλλον άνδρα, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκισης. Ο ίδιος επισκέφθηκε τη χώρα της Βόρειας Αφρικής για να συναντήσει έναν άνδρα που γνώρισε μέσω διαδικτύου.

Μετά το περιστατικό, η οικογένεια του Cole κινήθηκε νομικά με στόχο την άμεση απελευθέρωσή του. Κίνηση που τελικά απέδωσε μιας και ο ίδιος από εχθές βρίσκεται στην πατρίδα του.

“Δεν το περίμενα καθόλου. Πίστευα ότι θα με μετέφεραν σε μια άλλη φυλακή. Μου έδωσαν την επιλογή να μείνω μια ακόμη νύχτα στο Μαρρόκο ή να πάρω την επόμενη πτήση”

“Δε θα το πιστεύατε. Είναι φρικτά. Είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Οι άνθρωποι εκεί μέσα είναι από 10 ετών, μέχρι 80 και 90. Για το τίποτα…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!