Ρωμαιοκαθολική εκκλησία: Να αμβλύνει τη στάση της απέναντι στους gay προτείνει έκθεση από το Βατικανό

27/06/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Pope_Francis_5_0_5_2Την υποχώρηση της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε θέματα που σχετίζονται με την gay κοινότητα, προτείνει μια έκθεση από το Βατικανό.

Σύμφωνα με την 75σέλιδο αυτό κείμενο που φέρει το όνομα “Instrumentum Laboris”, η εκκλησία καλείται να εξισορροπήσει την αντίθεση της απέναντι στο γάμο και στην υιοθέσια των gay ζευγαριών, καλώντας τα να ενταχθούν στην καθολική κοινότητα σε συνθήκες ισότητας.

Η μέχρι τώρα αρνητική στάση της εκκλησίας απέναντι στα gay δικαιώματα, έχει ως αποτέλεσμα αρκετά παιδιά gay ζευγαριών να αποκλείονται από τις εκκλησιαστικές δραστηριότητες.

Για αυτό το λόγο, η έκθεση επισημαίνει ότι:

Οι άνθρωποι που ζουν σε τέτοιες σχέσεις (σ.σ gay ζευγάρια) έχουν την απαίτηση της βάπτισης των παιδιών τους. Όλες οι αντιδράσεις δείχνουν όλο και περισσότερο ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια φροντίδα, προσοχή και ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα.”

Τη στιγμή που οι εκπρόσωποι από το Βατικανό δηλώνουν ότι τα δόγματα της εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλική δραστηριότητα δεν πρέπει να αλλάξουν εξ αιτίας της πίεσης που ασκείται από την κοινή γνώμη, η έκθεση αυτή στηρίζει ότι απαιτείται “μια θεολογική μελέτη σε ανοιχτό διάλογο με τις ανθρώπινες επιστήμες, ώστε να αναπτυχθεί μια πολύπλευρη προσέγγιση απέναντι στο φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!