Eurovision Newsweek 15 Απριλίου

antivirus magazine διαφήμιση

Λίγες μέρες πριν την άφιξη μας στην Κοπεγχάγη από όπου και θα σας ενημερώνουμε τακτικά για τις εξελίξεις του διαγωνισμού το AvMag.gr και το oikotimes.com σας φέρνουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξχαθεί στις 6, 8 και 10 Μαϊου.

EUROVISION IN CONCERT 2014
25 χώρες συναντήθηκαν πριν το μεγάλο διαγωνισμό στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 5 Απριλίου, στο μεγαλύτερο unofficial Eurovision event πριν το διαγωνισμό, το οποίο για 5η συνεχή χρονιά γίνεται στην Ολλανδία με την υποστήριξη της EBU. H Ελλάδα παρούσα, έκλεψε τις εντυπώσεις, ανεβάζοντας τις εκτιμήσεις των Eurofan απανταχού στην Ευρώπη ότι το βράδυ του μεγάλου τελικού η χώρα μας θα λάμψει στον πίνακα της βαθμολογίας. Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε η συνάντηση της Αυστριακής και Αρμένικης αποστολής καθώς μετά από ομοφοβικές δηλώσεις του Αρμένιου καλλιτέχνη κατά της Αυστριακής εκπροσώπου, η Conshita Wurst τον συνάντησε, του μίλησε και όπως ήταν αναμενόμενο, τα βρήκαν! Η διαφήμιση έπιασε τόπο τελικά!

LONDON EUROVISION PARTY
Λιγότερο φανταχτερό αλλά αρκετά ενθουσιώδες το αντίστοιχο London Eurovision Party ολοκληρώθηκε τις προάλλες με την παρουσία διάφορων χωρών όπως της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Μάλτας και Ηνωμένου Βασιλείου. Και όταν μιλάμε για το London Eurovision Party ενημερωτικά να σας πούμε ότι πίσω από τη διοργάνωση βρίσκονται κυρίως ομογενείς από Ελλάδα και Κύπρο που στηρίζουν φανατικά το διαγωνισμό.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
Πάμε να ρίξουμε και μια ματιά στα στοιχήματα: Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων η Αρμενία είναι το μεγάλο φαβορί εδώ και 3 εβδομάδες για να κερδίσει τον 59ο διαγωνισμό της Eurovision με τη Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Ην. Βασίλειο να ακολουθούν. Εγώ προσωπικά, πιστύω δύσκολα τόσες σκανδιναβικές θα βρεθούν στην κορυφή και με επιφύλαξη θα έλεγα ότι το παιχνίδι θα παιχτεί μεταξύ Αρμενίας, Ην. Βασιλείου και ίσως Σουηδίας. Ασφαλέστερη εκτίμηση για να παίξετε στοίχημα θα σας δώσω στις 9 Μαϊου (και μη φοβάστε μπορείτε να ποντάρετε και να κερδίσετε λεφτά μέχρι τελευταία στιγμή). Στο YouTube τώρα η Αρμενία σαρώνει στα views αλλά αυτό και πάλι δεν μου λέει τίποτα γιατί πέρσι, το Μαυροβούνιο που σάρωνε στα YouTube views δεν πέρασε καν στον τελικό! Στην ψηφοφορία των Eurofan (που μη νομίζετε μιλάμε για ψίχουλα ψήφων μπροστά στα στοιχήματα και στα polls) δίνει σαφές προβάδισμα στη Σουηδία (μέχρι στιγμής). Και δεν ξεχνάμε να ψηφίσουμε στο Europrediction 2014

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΟ OIKOTIMES.COM
Η ομάδα του oikotimes.com από το 2011, όταν έκλεισε δηλαδή τα 10 χρόνια online λειτουργίας, ξεκίνησε να γιορτάζει τα γενέθλιά της με μοναδικά πάρτι. Το 2011 και 2013 στην Αθήνα, το 2012 στις Βρυξέλλες και το 2014 στην οικοδέσποινα Κοπεγχάγη. Στις 28 Απριλίου (ακριβώς δηλαδή την ημέρα που πρωτο-εμφανίστηκε online το oikotimes.com, το 2001) η ομάδα μας θα γιορτάσει στο επίσημο Euroclub VEGA CPH στην Κοπεγχάγη τα 13 του χρόνια σε συνεργασία με τη Δανέζικη κρατική τηλεόραση. Καλεσμένοι μας οι εκπρόσωποι της: Λευκορωσίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Ουγγαρίας, Αζερμπαϊτζάν. (Ναι καλά διαβάσατε, στο πάρτι θα έχουμε και τη Ρωσία και την Ουκρανία – τα αλεξίσφαιρα δώρο του μαγαζιού). Όσοι τυχόν βρεθείτε στην Κοπεγχάγη στις 28/4 στις 22:00, είστε ευπρόσδεκτοι!

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ #RISEUP
Και θέλω να κλείσω με κάτι αγαπημένο. Ο συνεργάτης μας Ανδρέας Αθανασίου, μέγας fan της Eurovision αποφάσισε να μας δειξει για μια ακόμη φορά τις φωνητικές του δυνατότητες ερμηνεύοντας το “Rise Up” των Freaky Fortune feat. Risky Kidd σε μια διαφορετική εκτέλεση. Το κομμάτι, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 59ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σε μια διαφορετική version σε μουσική από Acritarcha και βίντεο του Θάνου Καπράνου.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9oSpOVSZ87E

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!