HIV απ’το πουθενά;

13/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

kaboom-wide

Ερώτηση: “Δεν έχω ψαχτεί ιδιαίτερα είναι η αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα αλλά έχω μια απορία κάπως γελοία … Μπορούν άτομα τα οποία δεν έχουν HIV να κολλήσουν από σεξουαλική επαφή ; Εννοώ δηλαδή πως αν σε ένα ζευγάρι κανένας από τους δυο δεν έχει HIV αν θα μπορούσε να προκύψει κάποια ανωμαλία και να δημιουργηθεί κάπως κάπου αυτός ο ιός.”

Απάντηση: Αγαπητέ Π.,

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα παράδειγμα όπου η σύγκρουση δύο σωμάτων, (σωματιδίων για την ακρίβεια) δημιούργησαν κάτι το οποίο δεν προϋπήρχε. Θα το έχεις ακουστά, big bang το λένε και έτσι λένε πως δημιουργήθηκε ο κόσμος που ζούμε σήμερα.

Όσο αφορά τον HIV, ούτε με gang bang δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο. Ο HIV είναι ένας ιός, ο οποίος μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν μπορεί να ζήσει έξω από το ανθρώπινο σώμα παρά για λίγα δευτερόλεπτα, άρα θα πρέπει να προϋπάρχει σε έναν από τους δύο (ή και περισσότερους) ανθρώπους που θα συνευρεθούν ερωτικά και αν δεν χρησιμοποιηθεί προφυλακτικό μπορεί να μεταδοθεί από τον έναν στον άλλο.

Το γεγονός όμως πως κάποιος μας λέει ή υποθέτουμε πως δεν είναι οροθετικός, δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Δεν λέω πως όλοι μας λένε ψέματα και δεν είναι λόγος πανικού αυτό, απλά πολλές φορές δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τον εαυτό μας, πόσο μάλλον για τον άλλο. Ακόμη και στην περίπτωση που έχει γίνει πρόσφατα εξέταση για HIV υπάρχει το “παράθυρο” των τριών μηνών, ο χρόνος δηλαδή που πρέπει να περάσει από την στιγμή της μετάδοσης μέχρι να μπορεί το τεστ να ανιχνεύσει τα αντισώματα.

Κάνε λοιπόν ο,τι “ανωμαλία” θες, με όποιον, όποια, όποιους θες φροντίζοντας πάντα να γίνεται χρήση προφυλακτικού και λιπαντικού για να έχεις και τα δυο σου κεφάλια ήσυχα.

Ζώντας με τον HIV: Μας ρωτάτε, σας απαντάμε

Zak Kostopoulos

Ο Ζακ Κωστόπουλος είναι οροθετικός queer ακτιβιστής που δραστηριοποιείται και γράφει κυρίως για θέματα που αφορούν τον HIV και τη σεξουαλικότητα αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!