15o φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου

12/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Μικροί και μεγάλοι κινηματογραφόφιλοι θα δώσουν το ραντεβού τους στις αίθουσες τον Μάρτιο, με αφορμή το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα (19/3) στην Αθήνα και την αμέσως επόμενη (27/3) στη Θεσσαλονίκη.

Για τη 15η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, προετοιμάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών που θα παρουσιαστούν στο κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

FESTIVALCINE_FRANCE_Fotor_Collage

Φέτος το Φεστιβάλ έχει προσκαλέσει μια ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών –με ανάδοχο για φέτος την γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός Nathalie Baye, μια εξαιρετική ηθοποιό που έχει βραβευθεί τέσσερις φορές με βραβείο Cesar και με πρόεδρο του φεστιβάλ τον Γιώργο Χωραφά– που θα παρουσιάζουν τις αβάν-πρεμιέρ και θα πλαισιώνουν τις προβολές.

Με τη συνδρομή και την υποστήριξη περισσότερων από πενήντα συνεργατών, ο θεατής θα δει γαλλόφωνες ταινίες animation από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Γαλλία, κωμωδία από την Ελβετία, θρίλερ από το Λουξεμβούργο, ιστορικό δράμα από τη Βουλγαρία, τραγωδία από το Μαρόκο και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα καθώς και ταινίες από τον Καναδά, η κινηματογραφική παραγωγή του οποίου θα έχει φέτος την τιμητική της, δεδομένου ότι επελέγησαν πέντε ταινίες νέων σκηνοθετών από το όμορφο Κεμπέκ. Το 2014, η γαλλοφωνία κινείται σε παγκόσμια κλίμακα.

Σαράντα επτά ταινίες θα προβληθούν συνολικά στο φετινό φεστιβάλ. Στο διαγωνιστικό κομμάτι συμμετέχουν εννέα ταινίες. Στο Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεχωρίζει η βραβευμένη με Σεζάρ ταινία «Quand Sisyphe se revolte» την οποία θα παρουσιάσουν ο σκηνοθέτης της Abraham Segal και ο φιλόσοφος Χρήστος Γιανναράς. Για το φεστιβάλ επελέγησαν, σε συνεργασία με Έλληνες διανομείς, 47 ταινίες που θα προβληθούν κατ’ αποκλειστικότητα στη διάρκεια του Φεστιβάλ. 47 τίτλοι για μικρούς και μεγάλους που στην πλειονότητα τους δεν έχουν προβληθεί ξανά στην Ελλάδα.

l-affiche-du-film-est-enfin-devoileeΗ ταινία έναρξης του φετινού φεστιβάλ είναι η «YSL» (Yves Saint Laurent) του Jalil Lespert που θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη, ενώ ως τανία λήξης θα προβληθεί το «Ενας Πύργος στην Ιταλία» της Valeria Bruni-Tedeschi πάλι παρουσία της σκηνοθέτιδος.

​​ Οι προβολές στην Αθήνα θα διαρκέσουν από τις 19 έως τις 26/3 (Δαναός, Embassy, Γαλλικό Ινστιτούτο) και στη Θεσσαλονίκη από τις 27/3 έως τις 2/4 στον κινηματογράφο «Παύλος Ζάννας».

 

Πληροφορίες στο http://festivalfilmfrancophone.gr 

Το πρόγραμμα των προβολών είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!