Κερδίστε το βιβλίο “Το Τραγούδι του Αχιλλέα” από τις Εκδόσεις Διόπτρα

15/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ένα διαχρονικό love story

Πριν ένα χρόνο μια αμερικανίδα συγγραφέας, η Μάντλιν Μίλερ κέρδιζε το Orange Prize for Fiction, ένα βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο σε μυθιστορήματα γυναικών συγγραφέων, που έχουν γραφεί στα αγγλικά και έχουν εκδοθεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτό από μόνο του δεν θα είχε την ίδια ειδησεογραφική βαρύτητα, αν το βιβλίο δεν λέγονταν «Το Τραγούδι του Αχιλλέα» και δεν είχε ως θέμα του, τον έρωτα ανάμεσα στον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο.

Με οδηγό το έπος της Ιλιάδας, τις κλασικές σπουδές της στα Πανεπιστήμια Μπράουν και Γέιλ, αλλά και την αγάπη της για την Αρχαία Ελλάδα, η Αμερικανίδα συγγραφέας κατέγραψε σ’ ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα τον έρωτα των δυο ηρώων του Ομήρου.

Το μυθιστόρημα της Μίλερ αφηγείται τη γνωριμία τους στην αρχαία Φθία, την εμβάθυνση της φιλίας τους, κατά την διάρκεια της μαθητείας τους, στην σπηλιά του θρυλικού δασκάλου Χείρωνα και την μετέπειτα συμμετοχή τους στον Τρωικό Πόλεμο.

Όπως έχει πει η ίδια η συγγραφέας, «ο Όμηρος μας λέει το τέλος της ιστορίας τους, αλλά εγώ ήθελα ν’ ανακαλύψω και την αρχή της». Κι αυτό έκανε, δίνοντας μας ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι και που τολμούμε να πούμε πως δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Ένα από τα κέρδη μάλιστα της ανάγνωσης του, είναι ότι μας δίνει την αφορμή να ψάξουμε και να ξαναδιαβάσουμε σημεία από την Ιλιάδα που μπορεί να έχουν ξεθωριάσει στη μνήμη μας.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην αναφερθούμε στην ίδια την σχέση του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο που αποτελεί και το επίκεντρο της διήγησης της Μίλερ. Μια υπέροχη ιστορία αγάπης γραμμένη με σεβασμό στο κείμενο του Ομήρου και με αύρα κλασικής, ρομαντικής λογοτεχνίας στην δομή και αφήγηση της.

Με αφηγητή τον Πάτροκλο, η Μίλερ μας προσφέρει το χαμένο θα λέγαμε κεφάλαιο της ιστορίας των δυο ηρώων του Ομήρου, αυτό που τόσοι μελετητές έχουν υπονοήσει, αναλύοντας και εμβαθύνοντας στο έπος του Τρωικού Πολέμου.

«Το Τραγούδι του Αχιλλέα» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Διόπτρα, στην τιμή των 15.30 €

Κέρδισε 1 από τα 3 βιβλία «Το Τραγούδι του Αχιλλέα» πατώντας εδώ

Το περιοδικό Antivirus σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα δίνουν τη δυνατότητα σε 3 τυχερούς/ες να κερδίσουν το βιβλίο «Το Τραγούδι του Αχιλλέα».

Όροι Διαγωνισμού: Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 11:59. Η κλήρωση θα γίνει την ίδια μέρα, στις 16:00, στα γραφεία του περιοδικού Antivirus. Τα ονόματα των 3 τυχερών θα δημοσιευθούν στην σελίδα μας στο Facebook. Οι 3 νικητές θα ειδοποιηθούν με γραπτό μήνυμα στο facebook προφίλ τους, για τους τρόπους παραλαβής του δώρου. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται όσες γίνουν εντός τις προθεσμίας, με το Like στην φωτογραφεία και το αντίστοιχο Share στην σελίδα μας στο facebook.. Το δώρο περιλαμβάνει το βιβλίο «Το Τραγούδι του Αχιλλέα».




Δες και αυτό!