Ο ομοφυλόφιλος Καβάφης

15/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Στα πλαίσια του έτους Καβάφη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει την Τρίτη 19/11/13 στις 18:30  μια βραδιά, με την πρωτότυπη οπτική « Ο ομοφυλόφιλος Καβάφης», με το σκεπτικό ότι η ερωτική του αναζήτηση ήταν στην καρδιά της ποίησής. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι από την Γαλλία και την Ελλάδα.

Η βραδιά θα αποτελείται από 3 διαφορετικά μέρη α) Παρουσίαση του ειδικού τεύχους του περιοδικού Europe, αφιερωμένο στον ποιητή, από τους Μαρία Τσούτσουρα, συγγραφέα, επισκέπτρια καθηγήτρια στην ΕNS και Stéphane Sawas, καθηγητή στην INALCO, β) Προβολή της ταινίας Τρώες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, με γαλλικούς υπότιτλους και παρουσίαση από τονStephane Sawas και τον σκηνοθέτη και γ) Στρογγυλή τράπεζα.

Στην συζήτηση συμμετέχουν οι Michel Grodent (μεταφραστής), Stephane Sawas (καθηγητής INALCO), Δημήτρης Δημηρούλης (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας), Γιώργος Μπλάνας (ποιητής, μεταφραστής) και ο  Δημήτρης Παπανικολάου (λέκτορας Νεοελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης). Τον Συντονισμός θα αναλάβει ο  Δημοσθένης Κούρτοβικ (συγγραφέας, μεταφραστής). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό  και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση όπου χρειαστεί.

Η εκδήλωσή θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Σίνα 31, 10680 Αθήνα – τηλ: +30 210 3398 600

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!