Διακοπές και περιορισμοί εισόδου για άτομα με HIV

12/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί από εμάς κανονίζουμε ήδη τις διακοπές μας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Πολλές χώρες όμως έχουν περιορισμούς εισόδου στη χώρα για άτομα τα οποία ζουν με HIV/AIDS. Μερικές από αυτές που απαγορεύουν αυστηρά την είσοδο σε φορείς και ασθενείς είναι οι Μπαχάμες, το Μπρουνέι, το Ιράκ, η Ιορδανία, το Κατάρ, η Ρωσία, η Σιγκαπούρη, το Σουδάν, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες.

Σε κάποιες άλλες ένα άτομο με HIV/AIDS  μπορεί να αντιμετωπίσει την απέλαση, όπως στην Αρμενία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, την Ουγγαρία, την Ιορδανία, την Κορέα, τη Μαλαισία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και άλλες.

Για αυτό το λόγο, πριν ξεκινήσει κανείς, καλό θα ήταν να γνωρίζει αν η χώρα στην οποία επιθυμεί να πάει έχει τέτοιους περιορισμούς.

Μέχρι πρόσφατα, οι ΗΠΑ ήταν μια από τις χώρες που απαγόρευε την είσοδο. Υπάρχουν όμως ακόμα αρκετές χώρες. Πολλές επιτρέπουν την είσοδο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά έχουν περιορισμούς για όσους επιθυμούν να μείνουν παραπάνω ή μόνιμα. Κάποιες άλλες απλά απαγορεύουν την είσοδο σε φορείς και ασθενείς ακόμα και για τουριστικούς λόγους.

Μια χρήσιμη ιστοσελίδα για να βρείτε όλα αυτά είναι και η ιστοσελίδα www.hivtravel.org στην οποία επιλέγετε τη χώρα που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι ισχύει.

Και μια συμβουλή. Αν είστε φορέας ή ασθενής, ελέγξτε και την αεροπορική εταιρεία. Αν για να πάτε στον προορισμό σας πρέπει να αλλάξετε πτήση σε χώρα που απαγορεύει την είσοδο σε οροθετικούς και ασθενείς θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα ακόμα και αν έχετε τα φάρμακα σας στις αποσκευές σας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Dubai που φορείς και ασθενείς βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες παράνομης κατοχής φαρμάκων, ακόμα και αν είχαν συνταγή ιατρού, γιατί απλά η χώρα δεν επιτρέπει την είσοδο στο έδαφος της σε άτομα με HIV/AIDS αλλά ούτε τη μεταφορά, κατοχή και εισαγωγή αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Έτσι απλά για την ενημέρωση σας και για να μη σας χαλάσει τίποτα τις διακοπές.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!