Η επιστολή ενός gay αθλητή προς όσους αποδοκιμάζουν την ομοφυλοφιλία

02/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Jesse Klug, ένας δευτεροετής ποδοσφαιριστής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στην ιστοσελίδα «Out in Sports», απευθυνόμενους σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί απλώς μια επιλογή.

Στην επιστολή με τίτλο «Ένα γράμμα για αυτούς που αποδοκιμάζουν την ομοφυλοφιλία» ο 19χρονος αθλητής απευθύνεται σε άτομα που εναντιώνονται στο gay στοιχείο, χωρίς να παραληρεί και να εκτοξεύει απειλές, αλλά ζητώντας τους να διεξάγουν έναν εποικοδομητικό διάλογο.

«Σας σέβομαι. Σέβομαι την άποψη σας, αν και είναι διαφορετική από τη δική μου. Έχω ακούσει, έχω επεξεργαστεί και έχω αποφασίσει να απαντήσω με σκεπτικισμό πάνω στα επιχειρήματα σας. Εύχομαι ειλικρινά να κάνετε και εσείς το ίδιο».

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να γράψω αυτήν την επιστολή με την πρόθεση να ανοίξω έναν διάλογο… Μιλώντας εκ πείρας, σχεδόν όλη η ομοφοβία που έχω συναντήσει στην κοινωνία τροφοδοτείται από μία και μόνο απλή έννοια. Ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι επιλογή.

Είμαι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας. Ήμουν πάντα και πιστεύω ακράδαντα ότι θα συνεχίσω να είμαι για όλη μου τη ζωή. Σας υπόσχομαι ότι προσπάθησα να μην είμαι. Όλοι το προσπαθήσαμε».

Στη συνέχεια, η επιστολή αναφέρεται σε όλους τους «πρώην ομοφυλόφιλους» αλλά και σε εκείνα τα άτομα που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να θεραπευτεί.

«Αν είσαι straight και κάποιοι σε βάλουν κάτω και προσπαθήσουν να σε κάνουν gay; Θα τα καταφέρουν; Πιστεύετε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να αλλάξει;

Αν ρωτήσεις κάποιον γιατί είναι επέλεξε να είναι ετεροφυλόφιλος, συνήθως δεν μπορεί να απαντήσει. Απλώς λέει ότι έτσι είναι τα πράγματα. Όπως τα ετεροφυλόφιλα άτομα δεν αποφασίζουν συνειδητά τη σεξουαλικότητα τους, έτσι και εγώ δεν επέλεξα να είμαι gay».

Στον επίλογο της η επιστολή καταλήγει: « Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν πρέπει να είναι ένα χαρακτηριστικό που προσδιορίζει ένα άτομο… Τον περισσότερο καιρό τον περνάω με τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο. Σε αυτήν την περίπτωση ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός έχει μηδενική σημασία. Οι συμπαίκτες μου με βλέπουν ως αθλητή. Σαν ένα μέρος μιας ομάδας που έχει τους ίδιους στόχους. Παλεύουμε και πετυχαίνουμε μαζί… Το να είμαι gay αποτελεί ένα κομμάτι αυτού που είμαι. Δεν είμαι όμως μόνο αυτό. Αμήν».

πηγή: www.outsports.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!