Ο Stephen Fry σε νέες τηλεοπτικές περιπέτειες

18/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μια νέα εκπομπή – ντοκιμαντέρ (Stephen Fry: Out There) με τον (αγαπημένο μας) ακτιβιστή και celebrity της Μ. Βρετανίας, Stephen Fry, έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται από το δίκτυο του BBC.

H εκπομπή αυτή, η οποία θα προβάλλεται σε επεισόδια, κινείται γύρω από τον προβληματισμό της ομοφυλοφιλίας ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα σε χώρες όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.  Μας δείχνει, με λίγα λόγια τι σημαίνει να είσαι gay, σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουγκάντα, η Ινδία, η Βραζιλία κτλ.

Για να γίνει εφικτό αυτό, o παρουσιαστής καλείται να συναντήσει κάποιους από τους μεγαλύτερους εκφραστές του ομοφοβικού κινήματος, ώστε να διερευνήσει την πηγή των αντιλήψεων τους. Παράλληλα, έρχεται σε επαφή με θύματα ομοφοβικής βίας.

Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε την αρχή αυτού του ταξιδιού, με το Stephen Fry να συναντά τον Elton John και τον σύντροφό του (David Furnish) και να συζητούν για τη σχέση τους, για το coming out αλλά και για την απόφαση τους να υιοθετήσουν ένα παιδί μαζί. Στην συνέχεια του επεισοδίου μαθαίνουμε για την ιστορία ενός Ιρανού πρόσφυγα , ο οποίος βρέθηκε μακριά από την πατρίδα του, μιας και κινδύνευε να θανατωθεί εξαιτίας της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Ο Stephen μετά ταξιδεύει στην Ουγκάντα, στην οποία η κυβέρνηση προωθεί έναν νέο νόμο που προβλέπει ποινές θανάτου για τους ομοφυλόφιλους. Εκεί έρχεται σε επαφή με τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και με τους θρησκευτικούς ηγέτες που προωθούν το νόμο αυτό. Παρατηρεί επίσης την επίδραση που αυτή η ιστορία επιφέρει στη καθημερινότητα των gay ανδρών και γυναικών,  ενώ διεξάγει και μια άκρως αποκαλυπτική συζήτηση με την Stosh, μια νεαρή ομοφυλόφιλη γυναίκα που υπέστη έναν «επιμορφωτικό βιασμό».

Τέλος, ο Stephen ταξιδεύει στην Αμερική για να διερευνήσει τη λειτουργία της θεραπείας που υπόσχεται ότι λυτρώνει από την αρρώστια της ομοφυλοφιλίας, ενώ παράλληλα συναντά και τον ηθοποιό Patrick Harris, ο οποίος μας εξηγεί τι σημαίνει να είσαι «επίσημα gay» στη βιομηχανία του Hollywood.

Αν και δυστυχώς το live-streaming από τη σελίδα του BBC δεν είναι εφικτό για τους μη Εγγλέζους, υπάρχει πάντα ο κόσμος του youtube.

Απολαύστε…

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZAPfPVD8pRE#t=2276

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!