Το BBC υπερασπίζεται κουήρ punk τραγούδι με στίχο “Kick TERFs”

0
71
Dream Nails / Facebook
Το BBC δέχτηκε αρκετά αρνητικά σχόλια μετά την απόφαση του να παίξει ένα τραγούδι ενός κουήρ punk συγκροτήματος που περιλαμβάνει τους στίχους «kick TERFs all day». Ευτυχώς δεν υπέκυψε.

Το κομμάτι «They/Them» του λονδρέζικου DIY κουήρ συγκροτήματος Dream Nails περιλαμβάνει στίχους όπως: «my gender’s not your business», «non-binary resistance» και «kick TERFs all day / don’t break a sweat».

Στο YouTube του συγκροτήματος η περιγραφή του τραγουδιού λέει: «ένα οργισμένο ερωτικό γράμμα αγάπης προς όλα τα non-binary άτομα».

Το BBC Radio 6 Music φέρεται να έλαβε παράπονα από κάποιους ακροατές για την προβολή του τραγουδιού, τα οποία ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας απέρριψε.

Εκπρόσωπος της ομάδας παραπόνων του BBC δήλωσε στους Times: «Οι άνθρωποι θα ερμηνεύσουν διαφορετικά τα τραγούδια με οποιοδήποτε στοιχείο ασάφειας».

Το Dream Nails έχει ως frontman το τρανς άτομο Leah Kirby και τα εξής άτομα στην υπόλοιπη μπάντα: Anya Pearson στην κιθάρα, Mimi Jasson στο μπάσο και Lucy Katz στα ντραμς.

Το συγκρότημα περιγράφει το εαυτό του ως παθιασμένο με τη «χαρά της δημιουργίας zine» και το να κάνει τη ζωντανή μουσική πιο προσβάσιμη για τις νέες γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Το επερχόμενο άλμπουμ τους Doom Loop είναι σε παραγωγή του Ross Orton (Arctic Monkeys) και «αντιμετωπίζει τα πάντα, από την κουλτούρα των incel μέχρι την οικειοποίηση και την παρουσίαση της τρανς αρρενωπότητας», σύμφωνα με το Rough Trade.

Το Doom Loop θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου από τη Marshall Records και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από τώρα.