ΗΠΑ: Κοινή φορολογική δήλωση για παντρεμένους ομοφυλόφιλους

30/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ παρουσίασε μια καινοτόμα απόφαση.

Τα γκέι ζευγάρια θα αναγνωρίζονται φορολογικά από το νόμο ως ζευγάρια, σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δύο ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να κάνουν κοινή φορολογική δήλωση και να λογίζονται ως σύζυγοι, ακόμη κι αν ο γάμος που έχουν τελέσει δεν αναγνωρίζεται στην πολιτεία των ΗΠΑ όπου διαμένουν.

Οι γάμοι τους, συνεπώς, με την απόφαση αυτή, θεωρούνται ως φορολογικό γεγονός και κατ’ επέκταση, κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την καθολική έγκρισή τους.

“Ο σημερινός νόμος παρέχει ασφάλεια, εγκυρότητα και ξεκάθαρο φορολογικό σκηνικό, ενώ οι οδηγίες του είναι σαφείς για όλα τα ομοφυλόφυλα παντρεμένα ζευγάρια εντός ΗΠΑ”, δήλωσε ο Τζέικομπ Λιού.

Η νέα οδηγία έχει πολιτική σημασία. Ουσιαστικά, η συμπερίληψη των δύο ομοφυλόφιλων φορολογούμενων στην ίδια φορολογική δήλωση, τους ελαφρύνει από φορολογία και τους δίνει μεγαλύτερο αφορολόγητο εν συνόλω, κάτι που σημαίνει ότι το κράτος πήρε την πολιτική απόφαση να τους ανακουφίσει φορολογικά, όπως και τις υπόλοιπες οικογένειες και άρα τους εγκρίνει ως παντρεμένα ζεύγη και τους παρέχει κοινωνική πρόνοια, εξηγεί ο δικηγόρος Έντι Ουίνδσορ.

πηγή




Δες και αυτό!