Πως ο gay γάμος της Batwoman οδήγησε στην παραίτηση των δημιουργών της

06/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από το δημιουργικό τμήμα του γνωστού comic «Batwoman», ανακοίνωσαν δύο συγγραφείς, μετά την απόφαση της«DC Comics» να απαγορεύσει την ιστορία τους που ήθελε την λεσβία superhero να παντρεύεται την σύντροφο της.

Ο λόγος για τον J.H Williams και τον W. Haden Blackman, οι οποίοι έγραψαν σε ένα blog ότι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη «DC» το Δεκέμβριο, επειδή τους ζητήθηκε να «αλλάξουν ή να απορρίψουν εντελώς μακροχρόνιες ιστορίες που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τον χαρακτήρα και τη σειρά γενικότερα».

Οι συγγραφείς υποστήριξαν ότι ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή ότι έπρεπε να  αλλάξουν βασικά γεγονότα στη ζωή των ηρώων και κυρίως αυτά που σχετίζονταν με τον ομοφυλοφιλικό γάμο της Kate με την σύντροφό της Maggie (η ιστορία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο).

Η Batwoman πρωτοπαρουσιάστηκε ως λεσβία το 2006, σε έναν νέο κύκλο comic που ήθελε να αποτυπώνει ακριβέστερα την σύγχρονη κοινωνία.

Τον Φεβρουάριο, το comic άρχισε να γράφει ιστορία, όταν ο χαρακτήρας Kate Wane (Batwoman) έκανε πρόταση γάμου στην Maggie Sawyer. Να επισημάνουμε εδώ, ότι η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε την εποχή όπου η DC Comics απασχολούσε την επικαιρότητα με την πρόσληψη ενός ομοφοβικού συγγραφέα για τη δημιουργία ενός άλλου τίτλου.

Ο Williams και ο Blackman έγραψαν: «Μας είπανε να ξεχάσουμε τα σχέδια για το Killer Croc’s origins. Αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε το τέλος που σκοπεύαμε να δώσουμε στην ιστορία, το οποίο θα αναδείκνυε το «ηρωικό μέλλον» της Batwoman με τόσους πολλούς τρόπους. Πιο επιτακτικά μaς απαγορεύτηκε να δείξουμε την Katie και την Maggie να παντρεύονται».

«Όλες αυτές οι αποφάσεις στην σύνταξη, ήρθαν την τελευταία στιγμή και πάντα αφού είχε περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από τότε που ξεκινούσε η ιστορία».

Τον περασμένο χρόνο, μετά την αποκάλυψη ότι ένας σημαντικός χαρακτήρας της DC Comics θα βγει ως gay, λεσβία ή bi, ένας από τους πιο παλιούς χαρακτήρες της εταιρείας, ο Green Latern, μας συστήθηκε ξανά ως ομοφυλόφιλος.

Ο Northstar της Marvel, ο πρώτος αναγνωρίσιμα ομοφυλόφιλος superhero, τράβηξε την προσοχή μαζί με τον σύντροφό του Kyle Jinadu, σε ένα τεύχος του “Astonishing X-Men” το περασμένο χρόνο. Πρόσφατα, επίσης, οι δημιουργοί του «Judge Dredd» πρότειναν να δώσουν στον ήρωα τους μια gay χροιά.

πηγή: www.pinknews.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!