Ο πρώτος οίκος ευγηρίας για LGBT άτομα στη Γαλλία

30/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το πρώτο γηροκομείο που θα απευθύνεται σε LGBT άτομα άνω των 50 ετών, πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ομάδα «Villages Group – Rainbow» που έχει έδρα στην περιοχή Languedoc της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

«Πρόκειται για την πρώτη ενεργή gay ομάδα για άτομα άνω των 50, που υπάρχει στη Γαλλία» υποστηρίζει ο Danny Silver, ιδρυτικό μέλος της Villages Group και συνεχίζει:

«Και άλλα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν εξερευνήσει τις δυνατότητες στη δική μας εξειδικευμένη αγορά, αλλά κάθε πρόταση απέτυχε. Αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις είναι τεράστιες στην Αμερική και αρκετά μεγάλες στην Αυστραλία. Δεν υπάρχουν όμως στην Ευρώπη. Η gay κοινότητα δεν εξυπηρετείται σε αυτό το μέρος του κόσμου. Οπότε σκέφτηκα ότι δεν έχω να χάσω κάτι και το έκανα…»

Οι εγκαταστάσεις της κοινότητας θα έχουν μέγεθος 7 εκταρίων και θα είναι έτοιμες στις αρχές του 2015. Θα αποτελεί μια μοναδική περίπτωση μιας και θα εξυπηρετεί κυρίως LGBT άτομα μεγάλης ηλικίας.

H Cathy Groene, ιδιοκτήτρια ενός αντίστοιχου LGBT resort (Carefree Cove) στην Νότια Καρολίνα, δήλωσε: «Οι άνθρωποι όταν φτάνουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία χρειάζονται να βρίσκονται με άτομα που αισθάνονται άνετα, που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να νιώθεις ξένος σε ένα τέτοιο χώρο».

Από την άλλη, ο Silver είπε: «Θα έχει όλα τα προνόμια μια καλής ζωής και θα είναι περιφραγμένο για να αισθάνονται όλοι ασφάλεια. Αλλά κυρίως όλα τα μέλη θα είναι σαν οικογένεια. Αυτοί θα παίρνουν τις αποφάσεις».

Υποστήριξε επίσης, ότι σκοπεύει να προβάλλει το «LGBT χαρακτήρα» των εγκαταστάσεων. «Όλοι οι αμερικάνοι μου είπαν το ίδιο πράγμα. Ότι πρέπει να αναφέρω το LGBT στοιχείο μόνο στην πρώτη σελίδα του διαφημιστικού φυλλαδίου και στην αρχική του website. Είναι ένας καλός οίκος ευγηρίας, μέσα σε έναν όμορφο χώρο. Και τυγχάνει να απευθύνεται στην gay κοινότητα. Αυτό είναι».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!