Ένοχος ο Βασίλης Τσιάρτας για την τρανσφοβική ανάρτηση (2017)

03/11/2022
από
Από την ανάρτηση του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου, ενημερωθήκαμε σήμερα, για την ποινή “σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ με αναστολή” με την οποία καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών “παλαίμαχος αθλητής”, για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017.
Θυμίζουμε, ότι η μήνυση αφορούσε τον Βασίλη Τσιάρτα, και όσων είχαν εκτοξεύσει απειλές, κατά της ζωής της Μαρίνας Γαλανού, ως Προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών το 2017. Η ανάρτηση έγινε κατά το χρόνο, που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, με την οποία, όπως αναφέρεται “διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων”: 
Ήταν πρίν από λίγες μέρες και με αφορμή τη ψήφιση της “ταυτότητας φύλου” από τη Βουλή, όταν ο Βασίλης Τσιάρτας είχε προβεί σε ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις στο Facebook. Αρχικά, είχε αναρτήσει πως εύχεται «οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα», ενώ στη μετά τις λογικές αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του έγραψε πως:
Πληροφορούμαστε ακόμη, ότι “με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.” 

Τη μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Μαρίνα Γαλανού, ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος ήταν δικηγόρος της “και τότε και σήμερα”, όπως τονίζει στην ανάρτησή του.

Πρόκειται “για την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου”, αναφέρει κλείνοντας.

https://avmag.gr/168432/antidraseis-gia-tin-proslipsi-toy-transfovikoy-ki-ochi-mono-tsiarta/



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!