Ευθεία επίθεση στα τρανς δικαιώματα από τον Rishi Sunak

01/11/2022
από
Rishi Sunak
Rishi Sunak

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, σχεδιάζει να αφαιρέσει τη νομική προστασία για τα τρανς άτομα από τον νόμο περί ισότητας του 2010.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Sunak σχεδιάζει να «αναθεωρήσει τον νόμο περί ισότητας για να καταστήσει σαφές ότι το φύλο σημαίνει -μόνο- βιολογικό φύλο.»

Επί του παρόντος, ο νόμος προστατεύει όλους τους ανθρώπους από τις διακρίσεις, ενώ τα τρανς άτομα προστατεύονται, ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβληθεί, ή σκοπεύουν να υποβληθούν σε ιατρική φυλομετάβαση, και ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν, ή όχι, Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου (GRC).

Έτσι, τα τρανς άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χώρους, όπως καταφύγια, τουαλέτες και θαλάμους νοσοκομείων σύμφωνα με το φύλο τους – αλλά ο Rishi Sunak θέλει να τους αφαιρέσει αυτά τα δικαιώματα.

Η Jolyon Maugham, διευθύντρια του Good Law Project, σχολίασε το δημοσίευμα μέσω Twitter, εξηγώντας:

«Αναμφίβολα, το πολιτικό κλίμα είναι εξαιρετικά εχθρικό στην Αγγλία για τους τρανς ανθρώπους. Τα πράγματα πάνε στραβά, και ο νόμος για την ισότητα έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικός. Νομικά, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τους Τόρις να αλλάξουν τον Νόμο για την Ισότητα. Έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και το (απαράδεκτο) αποκαλούμενο «σύνταγμα» λέει ότι ο Sunak, μπορεί, αν το θέλει, να αφαιρέσει τα δικαιώματα, όποιας μειοψηφίας αποφασίσει να στοχοποιήσει.»

Νωρίτερα φέτος, ο Sunak εξέφρασε τα σχέδιά του να «αναθεωρήσει» τον Νόμο για την Ισότητα, λέγοντας σε μια ομιλία του:

«Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε την πλύση εγκεφάλου, τους βανδαλισμούς, και τις δακτυλοδεικτήσεις. Πολύ συχνά, η υφιστάμενη νομοθεσία χρησιμοποιείται για να ασχοληθεί με την κοινωνική μηχανική, στην οποία κανείς δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Ο χειρότερος παραβάτης από αυτή την άποψη είναι ο Νόμος για την Ισότητα του 2010, που επινοήθηκε την εποχή των σκύλων της τελευταίας κυβέρνησης των Εργατικών. Ήταν ένας δούρειος ίππος, που επέτρεψε σε κάθε είδους ανοησία να διαπεράσει τη δημόσια ζωή. Πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνησή μου θα επανεξετάσει την πράξη, για να διασφαλίσει ότι διατηρούμε νόμιμες προστασίες».

https://avmag.gr/331869/tha-einai-o-transfovikos-rishi-sunak-o-epomenos-prothypoyrgos-toy-inomenoy-vasileioy/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!