Το πολύχρωμο pride του Μεξικού

02/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Περισσότερα από 80.000 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης του Μεξικού, γιορτάζοντας το δικό τους φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Αρκετοί μάλιστα, επέλεξαν να παρελάσουν φορώντας τη δική τους στολή (ή και τίποτα). Έτσι, μέσα στο πλήθος μπορούσες να διακρίνεις πολύχρωμες πεταλούδες, αστείους κλόουν και αρρενωπούς ινδιάνους, πάντα όμως με τις topless  trans χορεύτριες να σου κλέβουν τη ματιά.

«Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος έκφρασης απέναντι στον κοινωνικό ρατσισμό τον οποίο αντιμετωπίζουμε από την κυβέρνησή μας» είπε ο Alberto Avila, ένας 40χρονος bisexual σερβιτόρος, ο οποίος διαδήλωνε μαζί με την 5χρονη ανιψιά του. Ένας άνδρας ντυμένος με μια μωβ μίνι φούστα και κόκκινα ψιλοτάκουνα σχολιάζει: «Περίμενα από τότε που ήμουν μικρός να βρω τον τρόπο να μάθω τον κόσμο να ζει με τη διαφορετικότητα» , ενώ λίγο πιο κάτω, ένα 16χρονο αγόρι φωνάζει: «Πολλοί άνθρωποι δέχονται επιθέσεις γιατί δεν ανταποκρίνονται στα κοινωνικά standard». Ανάμεσα τους διάφορα πλακάτ με συνθήματα όπως «Μαμά, είμαι λεσβία» και «Περήφανη που είμαι trans».

Η πόλη του Μεξικού ενέκρινε το 2009 το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών αλλά και την δυνατότητα υιοθεσίας.

Η Επιτροπή όμως για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνέστησε πρόσφατα στις αρμόδιες αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό  τους προσανατολισμό.

Εντός της Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό έρχεται δεύτερο, μετά τη Βραζιλία, σε εγκλήματα μίσους με στόχο την LGBT κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, ο αρχιεπίσκοπος της πόλης Norberto Rivera, έκανε έκκληση για την υπεράσπιση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών. Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν δεχόμαστε αφύσικες προτάσεις που παραμορφώνουν και επισκιάζουν το μεγαλείο της οικογένειας».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!