Αρμενία: Νεαροί ανέβασαν φωτογραφίες ως ζευγάρι λίγο πριν αυτοκτονήσουν

24/10/2022
από
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες ενός γκέι ζευγαριού από την Αρμενία το οποίο φαίνεται μα τις ανέβασε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, λίγο πριν αυτοκτονήσει. 

Σύμφωνα με την οργάνωση pinkarmenia, το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου δύο νεαροί πήδηξαν από τη γέφυρα Davtashen. Και οι δύο πέθαναν. Πριν αυτοκτονήσουν, δημοσίευσαν φωτογραφίες στο Instagram με την εξής λεζάντα: «Happy End. Οι αποφάσεις για τη χρήση φωτογραφιών και για τα επόμενα βήματά μας λήφθηκαν και από τους δύο». 

Η οργάνωση αναφέρει πως οι φωτογραφίες έγιναν γρήγορα viral στη χώρα με αρκετά, ωστόσο, σχόλια να κατακρίνουν την ομοφυλοφιλία των δύο αγοριών.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να δικαιολογούμε τον θάνατο ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση. «Οι νέοι είχαν πολλά χρόνια ζωής ακόμη μπροστά τους, αλλά λόγω της μισαλλοδοξίας που αντιμετώπιζαν, έκαναν ένα τόσο τραγικό βήμα. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης από την οικογένεια και την κοινωνία. Αυτό το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Αρμενία δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύονται από την κοινωνία ή το κράτος».

Κάποια μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Αρμενία, αναφέρουν ότι τα δύο αγόρια εκδιώχθηκαν πρόσφατα από τα σπίτια τους, λόγω της σχέσης τους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!