Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγορική Ανατροπή: Δικηγόρος δεν είναι – Κούγιας είναι

0
109
Σε μια καυστική ανάρτηση προχώρησε η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή μέσα από τη σελίδα της στο Facebook.

Στην ανάρτηση τα μέλη της κρατούν ένα καυστικό πανό που συμπυνκώνει τη θέση τους ως λειτουργών της δικαιοσύνης απέναντι στη στάση του συναδέλφου τους Αλέξη Κούγια.

«Κούγιας Είναι» αναγράφεται στο πανό, ενώ την ανάρτηση συνοδεύει η εξής λεζάντα: «ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Χαιρετισμούς στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα από τα γραφεία του Δ.Σ.Α.».

Όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε συμπληρωματική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια.

Η συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του κ. Κούγια, διατάχθηκε από τον κ. Κωνσταντίνου, καθώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος ανάρτησε σε ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο, προσωπικές φωτογραφίες μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και μαρτύρων, χαρακτηρίζοντας τους, μεταξύ άλλων, «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία και τους αγνούς Έλληνες πολίτες – οικογενειάρχες». Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο κ. Κούγιας προέρχονται, όπως ο ίδιος ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του, από τα δημόσια instagram των συγκεκριμένων προσώπων.

Μετά την άσκηση της συμπληρωματικής πειθαρχικής έρευνας, ο κ. Κούγιας κλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει αύριο στον κ. Κατσάνη, πειθαρχικό εισηγητή για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, απολογητικό υπόμνημα για την επίμαχη ανάρτησή του, όπως επίσης και να προσκομίσει τις φωτογραφίες των προσώπων που δημοσίευε. Ακόμη, ο κ. Κούγιας κλήθηκε να καταθέσει υπόμνημα και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί για την υπόθεση Λιγνάδη, τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, ο οποίος ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής στην ίδια δίκη.

με πληροφορίες από: documento.gr, efsyn.gr