Με δακρυγόνα η αστυνομία στο Pride της Άγκυρας – συνέλαβε 36 άτομα

06/07/2022
από
Δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε η αστυνομία στην Άγκυρα, προκειμένου να σταματήσει την πορεία Υπερηφάνειας που πραγματοποιήθηκε χθες στους δρόμους της πρωτεύουσας, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 36 άτομα.

Δημοσιογράφοι του Reuters αναφέρουν ότι είδαν τους αστυνομικούς να ψεκάζουν ακτιβιστές και να τους σέρνουν στο έδαφος πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους βάλουν σε λεωφορεία. Η UniKuir, μια ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστών με έδρα την Άγκυρα, είπε ότι τουλάχιστον 36 άτομα συνελήφθησαν.

Την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία διέλυσε μια μεγαλύτερη πορεία Pride και συνέλαβε περισσότερα από 300 άτομα.

Χιλιάδες άνθρωποι συνήθιζαν να συμμετέχουν στις ετήσιες Pride πορείες στην κεντρική λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμιστικού κόμματός του έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα..

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αλλά η εχθρότητα προς αυτήν είναι ευρέως διαδεδομένη και οι αστυνομικές καταστολές στις παρελάσεις υπερηφάνειας γίνονται όλο και πιο σκληρές κατά τη διάρκεια του έτους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!