Σε εξέλιξη με βελτιωμένη εικόνα η φωτιά στην Ιτέα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

05/07/2022
από
Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο ορισμένα από τα μέτωπα της φωτιάς στην ‘Αμφισσα.

Εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε εξέλιξη με βελτιωμένη εικόνα. Τα μέτωπα είναι δύο, το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς.

«Μέσα στη νύχτα μάς βοήθησε η ύφεση των ανέμων» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος.

Aξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στη νύχτα έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να σωθεί ο βιολογικός καθαρισμός της Ιτέας που λειτουργεί κανονικά, αλλά και οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, δόθηκε μεγάλη μάχη να αδειάσει το καταφύγιο με τα αδέσποτα σκυλιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε διαφορετικούς χώρους.

«Όλα τα αδέσποτα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια χάρη στην τεράστια κινητοποίηση του δήμου, της φιλοζωικής, αλλά και δεκάδων εθελοντών» υπογράμμισε ο κ. Ταγκαλής.

Έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 50 οχήματα, 160 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ εκατοντάδες εθελοντές και αγρότες της περιοχής έδωσαν τη δική τους μάχη για τη σωτηρία του ελαιώνα της Άμφισσας.

Αρκετά ήταν, πάντως, τα σχόλια στα social media για την απουσία έγκαιρης ενημέρωσης για τις πυρκαγιές που μαίνονταν όλο το βράδυ, με τους κατοίκους των περιοχών να μεταδίδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκλονιστικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα κι άλλους να αναζητούν πληροφορίες στο Τwitter.




Δες και αυτό!