Η Cultterra είναι μια ομάδα νέων με όραμα για την πόλη της Ελευσίνας, που συγκροτήθηκε το 2019. Μέσα στο πλαίσιο του «Pride Month» τα μέλη της Cultterra αποφάσισαν να διοργανώσουν μια μικρή γιορτή με τίτλο «ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ».

Κάθε Ιούνιο διεξάγεται σε όλον τον κόσμο πλήθος δράσεων, ώστε τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQΙ+ κοινότητα να μπορούν να ρίξουν φως στα ζητήματα που τους αφορούν και να στείλουν ουσιαστικά μηνύματα και στις επόμενες γενιές.

Υπάρχει ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο θριάσιο πεδίο;

Το «Pride» (ελλ. «υπερηφάνεια») είναι ένα κίνημα που αφορά στην αποδοχή, την ισότητα, τη σεξουαλική απελευθέρωση και την αναγνώριση της LGBTQΙ+ κοινότητας. Τα άτομα μπορούν μέσα από αυτήν την παγκόσμια γιορτή ορατότητας, να καταδικάσουν τη βία και τις διακρίσεις που υφίστανται, αλλά και να περάσουν ξεκάθαρα μηνύματα ενάντια σε κάθε ταμπού που αφορά στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά και την έκφραση φύλου.

Η Cultterra (πρώην Youth Labs) είναι μια ομάδα νέων με όραμα για την πόλη της Ελευσίνας, που συγκροτήθηκε το 2019 με την υποστήριξη, κατάρτιση και δικτύωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, δημιουργώντας έναν νέο «χώρο» για να ακουστούν οι φωνές των νέων στην πόλη.

Μέσα στο πλαίσιο του «Pride Month» και με αφορμή κάποιους προβληματισμούς που προέκυψαν μέσα από συζητήσεις της ομάδας, τα μέλη της Cultterra αποφάσισαν να διοργανώσουν μια μικρή γιορτή με τίτλο «ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ». Γιατί ως Cultterra, πιστεύουμε ότι υπάρχει αυτή η κοινότητα στην περιοχή μας.

Η δική μας εσωτερική ανάγκη είναι να βγούμε από τις ταμπέλες και τα στερεότυπα και να δείξουμε ότι στην αγάπη δεν χωρούν περιορισμοί και εγωισμοί. Γιατί η αγάπη πρέπει να είναι ελεύθερη και όχι καταπιεσμένη ή κρυμμένη πίσω από πόρτες. Και εκεί στοχεύουμε εμείς!

Σας περιμένουμε σε αυτήν τη γιορτή αγάπης, που έχουμε τη χαρά να διοργανώνουμε πρώτη φορά στην πόλη μας! 6 Ιουλίου και ώρα 18.00 μ.μ., στο χώρο του X – Bowling Art Center (Χαριλάου 12 Ελευσίνα).

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

▪️ 18.00 – 19.00

Έκθεση έργων τοπικών καλλιτεχνών με αφορμή το μήνα pride

▪️ 19.00 – 19.30

Προβολή ταινιών μικρού μήκους

Θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και μη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική, χορό και performance έκπληξη!

H σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook