Βρετανική τράπεζα πρότεινε στους ομοφοβικούς πελάτες της να κλείσουν τους λογαριασμούς τους

30/06/2022
από
Η Halifax κάλεσε τους πελάτες που θύμωσαν με τις νέες πολιτικές συμπεριληπτικότητας να κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

Η βρετανική τράπεζα μοιράστηκε την εικόνα μιας ταμπέλας που ανήκει σε μία υπάλληλο που ονομάζεται Gemma με τις αντωνυμίες “she/her/hers”, σε μια ανάρτηση στο Twitter την Τρίτη (28 Ιουνίου). Η ανάρτηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες πριν τελειώσει ο Μήνας Υπερηφάνειας, συνοδευόταν από τη λεζάντα «οι αντωνυμίες έχουν σημασία» και το hashtag «#ItsAPeopleThing».

Η ανάρτηση που υπογράμμιζε το νέο συμπεριληπτικό σήμα της Halifax προκάλεσε γρήγορα την οργή των ομοφοβικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί μάλιστα απ΄αυτούς απείλησαν ότι θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους. Τότε ήταν που η τράπεζα αποφάσισε να τους δείξει την πόρτα.

Η τράπεζα έγραψε σε έναν χρήστη ότι αγωνίζεται για «συμπερίληψη και ισότητα», προσθέτοντας «εάν διαφωνείτε με τις αξίες μας, μπορείτε να κλείσετε τον λογαριασμό σας»,

Ένας εκπρόσωπος της Halifax είπε στο PinkNews ότι η επιχείρηση θέλει να γίνει ένα περιβάλλον στο οποίο, το κάθε άτομο μπορεί να είναι ο εαυτός του και θα αισθάνεται ότι συμπεριλαμβάνεται. Γι’ αυτό ήταν σημαντικό να δοθεί στα άτομα που δουλεύουν η επιλογή να ενημερώσουν τους άλλους για τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και αποδεκτό περιβάλλον που ανοίγει τη συζήτηση γύρω από την ταυτότητα φύλου», είπε ο εκπρόσωπος.

 




Δες και αυτό!