Η καμπάνια της Media Storm που αποκάλυψε πόσο ομοφοβική και ρατσιστική είναι η ελληνική κοινωνία

20/06/2022
Μια φωτογραφία ήταν αρκετή για να ξεκινήσει μια ομοφοβική/ρατσιστική εκστρατεία ακύρωσης της Media Storm. Η φωτογραφία, που ανήκει στον Θοδωρή Θεοδωρίδη δείχνει απλά ένα ομόφυλο ζευγάρι μαύρων ανδρών με το παιδί τους να κάθονται στο κρεβάτι.

Η φωτογραφία που αποτελεί προϊόν επαγγελματικής φωτογράφισης μοντέλων, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας της Media Strom με τίτλο #apotypomaagapis, με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της αγάπης.

Στην καμπάνια, μάλιστα, συμμετείχαν αρκετοί καταξιωμένοι φωτογράφοι (Θοδωρής Θεοδωρίδης, Μάριος Θεολόγης, Γιώργος Καλφαμανώλης, Διονύσης Κούτσης, Μαριάμ Χοροζιάν), οι οποίοι αποτύπωσαν με διαφορετικό θέμα ο καθένας το βασικό concept της διαφορετικότητας σε όλους τους τομείς με γνώμονα το «Αποτύπωμα της Αγάπης».

Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Athens Designers Xclusive Week συνοδευόμενες από quotes των σχεδιαστών μόδας σε σχέση με την κεντρική ιδέα του κάθε concept (ισότητα, ομαδικότητα, διαφορετικότητα, ως αποτύπωμα αγάπης), ενώ ανέβηκαν και στα social media.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη φωτογραφία δέχθηκε πλήθος ακραίων ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων, με αρκετά απ΄αυτά να κατηγορούν την εταιρεία και να ζητούν την “ακύρωσή” της.

Η Media Storm, πάντως, απάντησε στα ομοφοβικά σχόλια σημειώνοντας ότι “απέναντι στο μίσος, στον ρατσισμό και στην λεκτική βία εμείς απαντάμε με ανιδιοτελή αγάπη”

Ολόκληρη η απάντηση της εταιρείας

Απέναντι στο μίσος, στον ρατσισμό και στην λεκτική βία εμείς απαντάμε με ανιδιοτελή αγάπη. H Media Strom στέκεται περήφανη απέναντι στο μίσος και τον ρατσισμό, μαζί με τους ανθρώπους που ξέρουν πως η αγάπη τα νικάει όλα! Η ιδέα για το project #apotypomaagapis της Media Strom είναι βασισμένη στις αρχές της ισότητας, της ομαδικότητας, της κοινωνικής προσφοράς, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης και της υπέρβασης μέσω της Τέχνης, σε συνεργασία με φορείς και άτομα που μοιράζονται τον ίδιο στόχο. Η φωτογραφία που αποτελεί προϊόν επαγγελματικής φωτογράφισης μοντέλων, έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο αυτό και βλέπουμε μόνο μία ευτυχισμένη οικογένεια που απολαμβάνει να περνάει χρόνο μαζί. Που αγαπάει χωρίς φραγμούς. Μας λυπεί που κάποιοι, βλέπουν οτιδήποτε άλλο πέρα από τη μόνη αλήθεια. Εμείς στεκόμαστε μαζί με αυτούς που βλέπουν την πραγματική δύναμη αυτής της φωτογραφίας, την αγάπη!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!