Κρις Έβανς για το λεσβιακό φιλί στο “Lightyear”: Οι άνθρωποι που γαντζώνονται στο παρελθόν «πεθαίνουν σαν δεινόσαυροι»

Κρις Έβανς
Ο ηθοποιός Κρις Έβανς εξήρε την άρνηση της Disney να κόψει ένα λεσβιακό φιλί από το spin-off film του Toy Story, “Lightyear”, παρά τις απαγορεύσεις προβολής που υπέστη η ταινία σε 14 χώρες. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.) και ο Λίβανος είναι μεταξύ των χωρών που έχουν απαγορεύσει την ταινία λόγω της σκηνής.

«Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται από άγνοια και προσπαθούν να κρατηθούν σε αυτό που ήταν ο κόσμος στο παρελθόν», δήλωσε ο Κρις Έβανς. «Αλλά αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν δεινόσαυροι», συμπλήρωσε με νόημα κατά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Σε ένα tweet νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Η.Α.Ε. ανέφερε ότι η ταινία παραβιάζει τα πρότυπα περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με την South China Morning Post, η ταινία είναι απίθανο να προβληθεί στις κινεζικές αίθουσες, αφού οι παραγωγοί αρνήθηκαν να κάνουν περικοπές που ζήτησαν οι κινεζικές αρχές.

 

«Δεν πρόκειται να κόψουμε τίποτα, ειδικά κάτι τόσο σημαντικό όσο η σχέση αγάπης και έμπνευσης που δείχνει στον Buzz (σ.σ. ο ήρωας της ταινίας) τι χάνει από τις επιλογές που κάνει, οπότε αυτό δεν θα κοπεί», δήλωσε ο παραγωγός του Lightyear, Galyn Susman, στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο.

Αλλά η Disney αρχικά είχε κόψει τη σύντομη σκηνή, η οποία φέρεται να δείχνει τον χαρακτήρα Hawthorne (με τη φωνή της Uzo Aduba) να μοιράζεται ένα φιλί με τη σύζυγό της. Η σκηνή αποκαταστάθηκε αργότερα, αφού οι ΛΟΑΤΚΙ εργαζόμενοι της Pixar και οι σύμμαχοί τους έστειλαν επιστολή στην εταιρεία Walt Disney επικρίνοντας τη λογοκρισία στις ταινίες της.

Σε συνέντευξή του στο “Variety”, ο πρωταγωνιστής του Lightyear, Κρις Έβανς αναφέρθηκε στη διαμάχη, λέγοντας ότι είναι ευχαριστημένος που η σκηνή θα συμπεριληφθεί τελικά στην ταινία.

«Θέλω να πω, είναι υπέροχο», δήλωσε ο Έβανς. «Βέβαια, όσο σπουδαίο κι αν είναι… Είναι δύσκολο να μην είσαι λίγο απογοητευμένος που πρέπει να είναι θέμα συζήτησης. Ότι είναι “είδηση” κάτι τέτοιο. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα είναι ο κανόνας και ότι αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποια αχαρτογράφητα νερά, ότι τελικά αυτό είναι απλά ο τρόπος που συμβαίνει. Ότι η αναπαράσταση σε όλους τους τομείς είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε ταινίες».

«Κοιτάξτε, είναι τιμή μου να συμμετέχω σε κάτι που προχωράει τα πράγματα μπροστά, αλλά ο στόχος είναι να κοιτάξουμε πίσω σε αυτό το διάστημα και να σοκαριστούμε που μας πήρε τόσο καιρό για να φτάσουμε εδώ».

Ο Έβανς ήταν λιγότερο διπλωματικός όταν μίλησε στο Reuters για τη διαμάχη αυτή την εβδομάδα. «Η πραγματική αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι», δήλωσε ο ηθοποιός. «Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται από άγνοια και προσπαθούν να κρατηθούν σε αυτό που ήταν ο κόσμος στο παρελθόν. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν δεινόσαυροι».

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!