Κουήρ ζευγάρι Ουκρανών κατατάσσεται στον στρατό και ράβει στις στολές του έναν μονόκερο

Ο Oleksandr Zhugan και η non-binary Antonina Romanova κατατάχθηκαν στον ουκρανικό στρατό για να πολεμήσουν κατά του Πούτιν. Το queer ζευγάρι πήγε εθελοντικά στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία και έραψαν ένα μπάλωμα μονόκερου στη στολή τους ως σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σε συνέντευξή τους στο Reuters, οι Oleksandr Zhugan και Antonina Romanova μίλησαν για την απόφασή τους να πολεμήσουν ενεργά, δηλώνοντας ότι η Ρωσία «θέλει να καταστρέψει την κουλτούρα μας… δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».

Ο Zhugan εξήγησε ότι η πρακτική να φορούν έναν μονόκερο στη στολή τους ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του 2014, όταν η Ρωσία εισέβαλε στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ήταν «όταν πολλοί άνθρωποι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στον στρατό», εξήγησε. «Έτσι επέλεξαν [η LGBTQ+ κοινότητα] τον μονόκερο επειδή είναι σαν ένα φανταστικό “ανύπαρκτο” πλάσμα».

Η Romanova θυμάται «ότι λίγο μετά την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων είχαμε μόνο τρεις επιλογές: Είτε να κρυφτούμε σε ένα καταφύγιο, είτε να φύγουμε από τη χώρα, είτε να ενταχθούμε στην εδαφική άμυνα. Επιλέξαμε το τρίτο».

Η Romanova πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης στρατιωτικής θητείας του ζευγαριού στην Ουκρανία, όλοι οι στρατιώτες σεβάστηκαν την ταυτότητα φύλου της.

«Δεν υπήρξε καμία επιθετικότητα, κανένας εκφοβισμός… Ήταν λίγο ασυνήθιστο για τους άλλους. Αλλά, με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι άρχισαν να με αποκαλούν Antonina, μερικοί μάλιστα χρησιμοποιούσαν την αντωνυμία μου she», είπε.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!