Σφαγή στο Τέξας: Νεκροί 19 μαθητές και δύο ενήλικοι

25/05/2022
από
Συγκλονισμένες οι ΗΠΑ και ο όλος ο πλανήτης μετά τη χθεσινή επίθεση στο δημοτικό σχολείο Ρομπ της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώνοντας 19 μαθητές και δύο ενήλικα άτομα.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά μαζικών πυροβολισμών που συγκλόνισαν τη χώρα. Μόλις πριν από 10 ημέρες, ένας ένοπλος στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους σε ρατσιστική επίθεση.

«Ως έθνος πρέπει να αναρωτηθούμε: Πότε στο όνομα του Θεού θα αντισταθούμε στο λόμπι των όπλων;» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ομιλία του μετά το μακελειό. «… Πόσα μικρά παιδιά, που έγιναν μάρτυρες αυτού που συνέβη, βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν σαν να βρίσκονται σε πεδίο μάχης, για όνομα του Θεού;», συνέχισε. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον θάνατό των παιδιών «παράλογο» και ζήτησε δράση για να προσπαθήσει να περιορίσει τη βία.

Δράστης της επίθεσης είναι ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητής λυκείου στην Ουβάλντε, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν ακόμα άγνωστα στις αρχές. Ο 18χρονος δράστης είναι επίσης νεκρός, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

 




Δες και αυτό!