Homo Thessalonikus: Ένα queer νεανικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσεις

21/04/2022
από
Το Homo Thessalonikus είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Κυριάκου Βλάχου.

Το μυθιστόρημα ξεχειλίζει από αναφορές στην λαϊκή κουλτούρα, περιγράφει άμεσα και απροκάλυπτα την ελευθεριότητα της σεξουαλικής ζωής των νέων της εποχής του, τα σύγχρονα μοντέλα σχέσεων, και πασχίζει τόσο πολύ να είναι politically correct μέσα στην πρωτοπρόσωπη, σατυρική και αφιλτράριστη αφήγηση του πρωταγωνιστή του.

Η υπόθεση

Ο Θάνος είναι 23ων χρονών και κάτι, λίγο φοιτητής, πολύ γκέι και καθόλου σίγουρος για το τι θέλει να κάνει με την ζωή του. Έχει μία ροπή να ερωτεύεται εμμονικά τα λιγότερο διαθέσιμα αγόρια, έναν εθισμό στα πατατάκια με ρίγανη, και μια ανεξήγητη τάση να μπλέκεται σε άβολες καταστάσεις που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Πιστεύει ακράδαντα στην ματαιότητα της ύπαρξης καθώς και στην λαϊκή ρήση όπου φτωχός και η μοίρα του, ενώ νομίζει πως σκοπός της ζωής του είναι να πολεμήσει τον καπιταλισμό, να ανατρέψει την πατριαρχία, και να ανέβει στα σκαλιά της εκκλησίας με τον Αλεξέι Κυρίλοβιτς ή τον άλλον… τον Γιώργο, τον αλήτη, την κορμάρα.

Το βιβλίο

Το Homo Thessalonikus είναι ένα νεανικό μυθιστόρημα που ξεχειλίζει από αναφορές στην λαϊκή κουλτούρα, περιγράφει άμεσα και απροκάλυπτα την ελευθεριότητα της σεξουαλικής ζωής των νέων της εποχής του, τα σύγχρονα μοντέλα σχέσεων, και πασχίζει τόσο πολύ να είναι politically correct μέσα στην πρωτοπρόσωπη, σατυρική και αφιλτράριστη αφήγηση του πρωταγωνιστή του.

Είναι ένα κράμα χιουμοριστικής βιογραφίας και queer ρομάντζου, που επιχειρεί να αποδώσει με τον πιο ευθύ και ειλικρινή τρόπο την ζωή ενός γκέι νέου στην Ελλάδα του 2018.

Ο συγγραφέας

Ο Κυριάκος Βλάχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς, και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών Θεατρικής Σκηνοθεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει εργαστεί στο θέατρο και την εκπαίδευση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και από το 2017 κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο, όπου κι εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Το Homo Thessalonikus είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, ενώ έχει επίσης ασχοληθεί με την συγγραφή θεατρικών έργων και την αρθρογραφία σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή εδώ




Δες και αυτό!