Ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλά για τη συμμετοχή του στο σίριαλ του Σεφερλή

0
1066
Φωτογραφία: Αντώνης Μποσκοΐτης / Κουτί της Πανδώρας

Δημοσιεύτηκε σήμερα διαδικτυακά ολόκληρη η συνέντευξη που έδωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον δημοσιογράφο του Documento, Αντώνη Μποσκοΐτη.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μίλησε για τη συμμετοχή του στη τηλεοπτική σειρά που «γράφει» και πρωταγωνιστεί ο Μάρκος Σεφερλής.

Στο πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, ακούσαμε τις φράσεις: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή, έτρεχα, έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα» και «Η βότκα είναι λιπαντικό για να κατεβάζουν οι γυναίκες τα βρακιά τους και να γκαστρώνονται». Ο κ. Μπιμπίλας δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις ατάκες αυτές, αλλά δεν τις είχε δει.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά «Είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΣΕΗ, που παλεύει κατά της κακοποίησης των συναδέλφων του, να μετέχει σ’ ένα σήριαλ, στο οποίο προάγεται η κουλτούρα του βιασμού;» ο κ. Μπιμπίλας απαντά: «Εγώ είμαι ένας ηθοποιός επαγγελματίας που παίρνω γεύσεις από παντού. Έπαιζα ταυτόχρονα στον Μιχαηλίδη και στις βιντεοταινίες του Ευστρατιάδη, έπαιζα ταυτόχρονα στον Χάρρυ Κλυνν και στις καλύτερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Άρα κανείς δεν θα μου απαγορεύσει να παίρνω, ως έμπειρος επαγγελματίας ηθοποιός, γεύσεις από παντού.»

Στην ερώτηση εάν έχει διαβάσει από πριν το σενάριο και τους διαλόγους, απαντά ότι του δίνουν μόνο τα δικά του κομμάτια. Παραδέχεται ότι «έχει πολλά σεξιστικά αστεία, έχει το γκέι ζευγάρι, όχι ακριβώς το σοβαροφανές, αλλά αυτό που έχουμε συνηθίσει, σχεδόν ως καρικατούρα. Καρικατούρα γκέι έχουμε κάνει κι εγώ κι ο Μπέζος και πολλοί άλλοι στην ελληνική τηλεόραση, χαρακτήρες δηλαδή που υπάρχουν και στη ζωή. Δεν είναι κάτι ανύπαρκτο η γκέι καρικατούρα και σας προτείνω να δείτε σήμερα στην τηλεόραση πόσοι άνθρωποι είναι γκέι καρικατούρες.»

Τέλος, όταν ο δημοσιογράφος συνδέει τα αστεία του Σεφερλή με τα περιστατικά κακοποίησης για τα οποία είναι υπόδικοι οι Φιλιππίδης και Λιγνάδης, ο κ. Μπιμπίλας λέει: «Εγώ δεν αισθάνθηκα ότι απενοχοποιούνται οι κακοποιητές. Αυτό πάλι είναι στο μυαλό κάποιων. Δεν νιώθω σαν άνθρωπος ότι απ’ την αναπαραγωγή ενός ανέκδοτου προωθείται ή απενοχοποιείται ο βιασμός. Δεν μου άρεσε που το άκουσα, το είπα ήδη αυτό, αλλά δεν είναι και δικιά μου η παραγωγή. Ενώ παρακολουθήσαμε λογοκρισία από την ΕΡΤ στον γκέι γάμο, εδώ γιατί δεν έκανε το κανάλι λογοκρισία στην τελική; Ας έκανε το κανάλι.»

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μπιμπίλα

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.