«Super Mammy»: Η νέα σειρά του Σεφερλή στον ΑΝΤ1 και οι γκέι καρικατούρες

31/03/2022
H νέα τηλεοπτική σειρά «Super Mammy» με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Στα διάφορα τρέιλερ που προβάλλονται τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε και ένα γκέι ζευγάρι. 

Και τα πράγματα θα ήταν πραγματικά εντάξει αν δεν είχαμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο (τον κ. Σεφερλή) που εδώ και αρκετά χρόνια επιμένει να παρουσιάζει εμμονικά τα γκέι άτομα με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Οι γκέι χαρακτήρες που βλέπουμε στο τρέιλερ αγγίζουν τα όρια της καρικατούρας μαρτυρώντας (και πάλι) την πρόσθεση του δημιουργού (ή των δημιουργών) να τους χρησιμοποιήσει με στόχο το εύκολο γέλιο.

https://youtu.be/YeFCxYfuVMU

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να επισημάνουμε κάτι. Καμία έκφραση φύλου δεν είναι προσβλητική (και δεν πρέπει να είναι) για την γκέι ή οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα. Το πρόβλημα ξεκινά με την εμμονή να δημιουργούμε και αναπαράγουμε χαρακτήρες – καρικατούρες (και να δείχνουμε μόνο αυτό) που καταλήγουν να κοροϊδεύουν και να κακοποιούν ανθρώπους.

Αναρωτιέμαι η ελληνική τηλεόραση πότε θα αλλάξει δεκαετία; 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!