Η λεσβιακή οργάνωση EL*C και ο αγώνας της στην Ουκρανία

13/03/2022
από

Από την πρώτη κιόλας μέρα του πολέμου στην Ουκρανία η Ευρωκεντροασιατική Λεσβιακή Κοινότητα (EL*C) δεν έχασε χρόνο για να λάβει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει την κοινότητά μας.

«Χωρίς δισταγμό, κάναμε ό,τι κάνουν καλύτερα οι λεσβίες -παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους – και πηδήξαμε στα αυτοκίνητά μας για να οδηγήσουμε στα σύνορα της Ουκρανίας, ενώ η υπόλοιπη ομάδα μας κινητοποίησε το πανευρωπαϊκό μας λεσβιακό δίκτυο.»

Μόλις μέσα σε λίγες ώρες από την ενεργοποίηση της γραμμής βοήθειας έκτακτης ανάγκης της EL*C, η ομάδα είχε πάρει τις πρώτες οικογένειες ουράνιου τόξου από τα σύνορα και τις μετέφερε σε ασφαλές μέρος. Πολλά επίσης ΛΟΑΚΤΙ+ άτομα είναι ήδη καθ’ οδόν για να μετεγκατασταθούν.
Η EL*C λειτουργεί τώρα στα σύνορα με την Ουκρανία παρέχοντας υποστήριξη έκτακτης ανάγκης και στέγαση, προμηθεύοντας βασικά αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμες λύσεις για τους πρόσφυγες μέσω του δικτύου φιλοξενίας, καθώς και οργανώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια για την κοινότητά μας στην Ουκρανία.

Αυτές οι ενέργειες είναι αναγκαίες και έχουν υψηλό κόστος. Μέχρι στιγμής η EL*C βασίζεται στους δικούς της ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Για αυτό χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου, ώστε να διασφαλίσουν τη ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ των διαφόρων δράσεων – στην Ουκρανία, στα σύνορα και πέρα ​​από αυτήν.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

❖ ΔΩΡΕΑ στον έρανο
❖ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο δίκτυο φιλοξενίας συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα
❖ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτήν την έκκληση για υποστήριξη γύρω σας
❖ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ  στο Facebook, το Instagram και το Twitter για να ενημερώνεστε για τις ενέργειές μας

Για να στηρίξετε οικονομικά και να ενημερωθείτε για τις δράσεις της EL*C μπείτε εδώ.




Δες και αυτό!