Στα όπλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ουκρανία

28/02/2022
από

Αρκετά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ουκρανία ετοιμάζονται για μάχη μετά τη ρωσική εισβολή.

Η Veronika Limina, από το Lviv, διευθύνει μια κατασκήνωση που διδάσκει σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας βασικές δεξιότητες μάχης και πρώτων βοηθειών.

Η Limina, η οποία εργάζεται για μια ΜΚΟ που προωθεί τα ίσα δικαιώματα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στον στρατό, είπε στην Daily Beast ότι έχει εγγραφεί στην εδαφική αμυντική δύναμη του Lviv και είναι έτοιμη να πολεμήσει καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν μετακινούνται στα δυτικά της χώρας.

«Είμαι θυμωμένη… Θα σκοτώσουμε τον Πούτιν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Andrii Kravchuk εργάζεται στο Nash Svit Cente στο Κίεβο. Είπε ότι μια ρωσική κατοχή της χώρας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πλήρη ανομία και καταστολή» και ότι γνωρίζει πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που εντάσσονται στις εδαφικές αμυντικές δυνάμεις.

«Τώρα έχουμε μόνο δύο επιλογές: ή να υπερασπιστούμε τη χώρα μας για να γίνει μέρος του ελεύθερου κόσμου ή να μην έχουμε καμία ελευθερία. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που υπηρέτησαν στο στρατό αλλά και πολλοί εθελοντές είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο έθνος».

Η απειλή της ρωσικής κατοχής φέρνει έναν πρόσθετο κίνδυνο στην queer κοινότητα της Ουκρανίας: ο Πούτιν και το καθεστώς του είναι έντονα και βίαια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ και οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι μεταξύ εκείνων των οποίων τα ονόματα βρίσκονται σε «λίστες δολοφονίας» που συντάχθηκαν πριν από την εισβολή.

Η Guardian αναφέρει ότι 352 Ουκρανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 368.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με πολλές χιλιάδες ακόμη να έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό.

Ωστόσο, υπήρξαν ευρέως αναφορές ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων Αφρικανών μεταναστών, που αντιμετώπισαν ρατσισμό καθώς προσπαθούσαν να φύγουν.

Το Kyiv Pride, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα της χώρας, επιτέθηκε στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Twitter, καθώς κυκλοφόρησε η είδηση ​​της εισβολής.

«Παραμένουμε δυνατοί, δεν φοβόμαστε», έγραψε το Kyiv Pride.

«Ο Πούτιν θα σπάσει όλα του τα δόντια προσπαθώντας να μας δαγκώσει. Έχουμε αφήσει πολύ πίσω το παρελθόν στο οποίο επιδιώκει να μας τραβήξει. Είμαστε μια χώρα που έχει επιλέξει τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ανθρωπισμού, της ζωής και της προσωπικότητας.

«Ο Πούτιν ζει στο παρελθόν, έχει μια θέση εκεί».

«Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, παρόλα αυτά η νίκη θα είναι δική μας. Μείνετε ήρεμοι, θα νικήσουμε μαζί».

 




Δες και αυτό!