Υποστηρίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ουκρανίας

27/02/2022

Η OutRight Action International ξεκίνησε έναν έρανο για να υποστηρίξει τη ΛOATKI+ κοινότητα της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24 Φεβρουαρίου), προκαλώντας την καταδίκη της παγκόσμιας κοινότητας.

Εκρήξεις και πυροβολισμοί έχουν ακουστεί σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα και έχουν αναφερθεί χιλιάδες Ουκρανοί που έφτασαν σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες για να αποφύγουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δήλωσαν ότι «δεν θα εκφοβιστούν» παρά τους φόβους για την ασφάλειά τους και το μέλλον της Ουκρανίας.

Ως απάντηση στη βία, η OutRight Action International έχει αρχίσει να δέχεται οικονομικές δωρεές για να βοηθήσει τους queer ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Ο οργανισμός είπε ότι θα δοθεί χρηματοδότηση σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στην Ουκρανία που ετοιμάζονται να υποδεχθούν queer άτομα που «αναζητούν καταφύγιο, ασφάλεια και ασφάλεια».

«Ήδη, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και το ανατολικό τμήμα της χώρας για, αυτή τη στιγμή, ασφαλέστερες αγροτικές περιοχές και τα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ οι γειτονικές χώρες της ΕΕ εργάζονται για να προετοιμάσουν καταφύγια για μια εισροή εκτοπισμένων ανθρώπων», δήλωσε η OutRight.

«Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, σε περιόδους κρίσης, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που είναι ήδη περιθωριοποιημένα αντιμετωπίζουν υψηλότερους κινδύνους και δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση σε ανθρωπιστική ή/και κοινωνική βοήθεια».

Η OutRight κάλεσε την κοινότητα να ενωθεί με «αλληλεγγύη» για να δώσει στους queer ανθρώπους «λίγη αίσθηση ελπίδας και βοήθειας» παρέχοντας οικονομική υποστήριξη που χρειάζονται για να επιβιώσουν και «αντοχή που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν».

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!