Ο Γρηγόρης Πετράκος απαντά (ομοφοβικά) στον Γιώργο Καπουτζίδη

21/02/2022

Στη συνταγή της ομοφοβίας επέστρεψε ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος θυμήθηκε μήνες μετά να απαντήσει στον Γιώργο Καπουτζίδη και το ερώτημα που είχε θέσει στον Πρωθυπουργό, σχετικά με το «γιατί ως γκέι πολίτης έχει λιγότερα δικαιώματα».

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

«Ο Καπουτζίδης αναρωτιέται γιατί έχει, λέει, τα λιγότερα δικαιώματα; Μήπως δεν ξέρει για μένα ότι δεν έχω δικαίωμα να μπω να φάω σ ένα ταβερνάκι, να ακούσω live μουσική ή να τον δω στο θέατρο; Μήπως δεν ξέρει για 7000 υγειονομικούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να πάνε στη δουλειά τους και να ταΐσουν τα παιδιά τους; Μήπως δεν ξέρει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου ούτε καν στα κοινωνικά μας δίκτυα και τρώμε λογοκρισία; Μήπως δεν ξέρει ότι στον Βόβολη αφαίρεσαν την άδεια και στον καθηγητή Κούβελα ασκείται δίωξη απλά επειδή εκφέρουν επιστημονική άποψη διαφορετική απ της δικτατορίας;
Μήπως δεν ξέρει ότι οι ηλικιωμένοι μας δεν έχουν δικαίωμα να επιβιώσουν γιατί τρώνε πρόστιμο 100 ευρώ έχοντας σύνταξη 450; Πες μια κουβέντα και γι αυτά τα δικαιώματά βρε αδερφούλη μου. Τα μεγάλα, τα βασικά, τα αυτονόητα… Τα δικά σου δικαιώματα έχουν εδώ και καιρό αποκατασταθεί. Δόξα τω Θεώ τα πας πολύ καλά. Για την τρέλα που ζούμε τίποτα;;;; Κουβέντα;;;».

Στο σημείο αυτό να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κ. Πετράκο και να του πούμε πως φυσικά και το να μην μπορείς να φας σε ένα ταβερνάκι (που μπορείς) είναι πολύ χειρότερο από το να μην μπορείς να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια, να κυκλοφορείς έξω με ασφάλεια και γενικά να τρως τη διάκριση και τον χλευασμό σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς.

Λευτεριά στον κ. Πετράκο και στα προνόμιά του!

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!