Μήνυσε τον αμερικανικό στρατό γιατί το αφεντικό της την πίεζε να «δείχνει πιο γυναίκα»

26/01/2022
από

Μία γυναίκα μέλος της Εθνοφρουράς μήνυσε τον Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αφού το αφεντικό της φέρεται να την πίεσε να «φαίνεται πιο γυναίκα».

Η Kristin M Kingrey της Εθνικής Φρουράς της Δυτικής Βιρτζίνια (WVNG) είπε ότι έχασε δύο δουλειές μετά από επανειλημμένα σχόλια ότι πρέπει να μακρύνει τα μαλλιά της και να φοράει μακιγιάζ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Beast.

Η 37χρονη υπέβαλε μήνυση στις 23 Νοεμβρίου 2021 κατά του στρατού στον οποίο εργάζεται για σχεδόν 14 χρόνια, λόγω σχολίων που έγιναν από έναν ανώτερο της.

Η Kingrey είπε στη Daily Beast ότι μια δουλειά για την οποία είχε υποβάλει επιτυχώς αίτηση αποσύρθηκε μετά τα σχόλια και ότι σε μια άλλη περίπτωση δεν προσλήφθηκε για μια θέση, για την οποία είχε τα προσόντα.

«Από το 2016 έως το 2018, με τραβούσαν συνεχώς στα γραφεία των ανώτερων μου και μου έλεγαν ότι τα μαλλιά μου ήταν εκτός νόμου [μη κανονισμών].

Έβαλα στο πρόσωπό μου ένα αντίγραφο των κανονισμών μας σχετικά με το μήκος των γυναικείων μαλλιών, επειδή δεν παραβίαζα κανέναν κανόνα».

Σύμφωνα με τη μήνυση, η λοχίας υπέστη «συνεχή παρενόχληση, διακρίσεις και αντίποινα με βάση το φύλο της, συμπεριλαμβανομένου του σεξουαλικού της προσανατολισμού και της αντιληπτής μη συμμόρφωσης με το φύλο».  

Η Kingrey, η οποία είναι ανοιχτά λεσβία, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό που πυροδότησε τη μήνυση συνέβη όταν ένας ανώτερος της, ο υποδιοικητής της πτέρυγας συνταγματάρχης, Michael Cadle, ζήτησε από μια γυναίκα αντισυνταγματάρχη να ενθαρρύνει την Kingrey να αρχίσει να “εμφανίζεται περισσότερο ως γυναίκα”. 

Η Kingrey είπε ότι ότι θα έπρεπε «να μακρύνω τα μαλλιά μου και να αρχίσω να φοράω μακιγιάζ γιατί αν δεν το έκανα, θα ήταν επιζήμιο για την καριέρα μου στην Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας της Δυτικής Βιρτζίνια».

«Είχα ακούσει για άλλες γυναίκες με κοντά μαλλιά να έχουν προβλήματα, αλλά δεν ξέρω ότι προχώρησε στον βαθμό που προχώρησε η δική μου. Το μήκος των μαλλιών μου δεν έχει καμία σχέση με την εργασιακή ηθική ή την απόδοση της εργασίας μου.

Αρχικά ντρεπόμουν. Δεν μπορούσα να πιστέψω η εμφάνιση μου θα επηρέαζε πραγματικά την καριέρα μου. Ήταν καταστροφικό.»

Αφού έγιναν τα σχόλια, η λοχίας είπε ότι μια δουλειά που της είχε προταθεί προφορικά ξαφνικά δεν ήταν πλέον διαθέσιμη λόγω υποτιθέμενης περικοπής χρηματοδότησης.

Ο Mike Hissam, δικηγόρος της Kingrey, είπε ότι ζητά πίσω την εργασία που έχασε, καθώς και μια συγγνώμη από τον συνταγματάρχη.




Δες και αυτό!